Otvorenje izložbe “Ja sam snaga” Udruge Nismo same

Gubitak kose jedna od najupečatljivijih nuspojava prilikom liječenja od raka dojke, ali i drugih malignih bolesti. „Hoću li ostati bez kose?“ pitanje je s kojim se susreću brojne žene kada započinju svoje liječenje jer ipak je kosa ključan dio njihova identiteta, osobnosti, ženstvenosti, snage i samopouzdanja. Tako je podizanje svijesti o gubitku kose onkoloških pacijentica izuzetno važno jer se radi o emocionalno i fizički teškom iskustvu koje ima značajan utjecaj na kvalitetu života oboljelih. Također, gubitak kose često je jedna od najvidljivijih posljedica ovog teškog procesa pa je nerijetko i izvor stigme i diskriminacije u društvu, što dodatno utječe na emocionalno stanje žena koje se bore s teškom bolešću.
 

 
U tom smislu organizirana je i izložba „Ja sam snaga“ nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara, čija tema je destigmatizacija onkoloških pacijentica kroz fotografije/portrete i priče 10 žena oboljelih od raka dojke. To je ujedno prva izložba Udruge Nismo same, a glavni cilj je utjecati na okruženje i potaknuti promjenu percepcije javnosti prema bolesti od koje obolijeva sve veći broj mladih žena.

Stoga Vas pozivamo na otvorenje izložbe „Ja sam snaga“ koje će se održati

u srijedu, 12. travnja, u 18:00 sati u Galeriji Kranjčar u Zagrebu

(Kaptol 26, 10 000 Zagreb)

Tom prigodom okupljenima će se obratiti:

  • sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija
  • Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same
  • Vjekoslav Skledar, nagrađivani fotograf i autor izložbe
  • dr. sc. Paula Podolski, dr. med., specijalist iz radioterapije i onkologije

 

 

Također, otvorenju će prisustvovati i sve žene čiji portreti čine izložbu
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.