Vlasnik lokala izrabljivao konobara

Vlasnik jednog lokala na širem koprivničkom području i njegova firma morat će platiti kaznu od 570 eura jer konobar nije imao propisani dnevni odmor te jer je radio prekovremeno uzastopno više dana. Plate li to u roku, onda će ukupna kazna biti 380 eura.

Mladić je radio na poslovima konobara, a u rujnu 2022. odradio je smjenu od 15 do 23 sata i već iduće jutro od 6 do 14 sati tako da nije imao neprekidnih 12 sati zasluženog odmora. Također, u listopadu iste godine, od 3. do 9. odradio je ukupno 60 sati u lokalu. Od ponedjeljka do četvrtka popodnevne, u petak i subotu također, ali produženo do dva ujutro i onda opet u nedjelju popodnevnu smjenu. Sud je utvrdio kako ima dovoljno dokaza na temelju vjerodostojne dokumentacije da ne mora ispitati vlasnika lokala, te je presudio kako postoje uvjerljivi dokazi da su počinili prekršaje Zakona o radu. Naravno, na to se vlasnik lokala može žaliti, no to znači da mu se može potom izreći i stroža kazna, piše Podravski.hr.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.