Foto: Večernji.ba

Tinejdžer sam popravlja rupe na cesti kad općina ne može

Mnogi stanovnici zapadne BiH, ali i dijela Karlovačke županije koja graniči s BiH, dobro su upoznati s gužvama na graničnim prijelazima na tom području.

Dio gužvi na toj ruti stvara se i zahvaljujući lošim prometnicama, a iz okolice Velike Kladuše u BiH dolazi nevjerojatna priča o mladiću koji je odlučio sam popraviti cestu, nakon što su nadležni godinama ignorirali njeno loše stanje.

Zbog velikih gužvi na graničnom prijelazu Maljevac, dio pograničnog prometa na tom području često se preusmjerava prema obližnjem GP-u Bogovolja – Hadžin Potok, do kojeg iz Hrvatske vodi cesta iz smjera Slunja. Na tom prijelazu čekanje je nekad i dulje nego na većem prijelazu Maljevac, a svatko tko je tamo zalutao zna da je cesta prema graničnom prijelazu oštećena i prepuna rupa.

Stanovništvo ovog kraja već godinama apelira na komunalne vlasti općine Cazin, koje su nadležne za održavanje te lokalne ceste, da saniraju dionicu dugu četiri kilometra od graničnog prijelaza do sela Šturlić, prvog naseljenog mjesta u BiH. Međutim, na njihov zahtjev nadležni – ne reagiraju, piše Večernji.ba.

Stoga je 15-godišnji dječak po imenu Enes iz obližnjeg sela Johovica odlučio uzeti stvar u svoje ruke.

Rupe na makadamskoj cesti ispunio je crnim pijeskom koji upija vodu i vlastitim novcem unajmio stroj za vibraciju kako bi taj pijesak učvrstio i popravio cestu pa ona, kako kaže, sad izgleda gotovo kao asfaltna.

“Ljudi su mi zahvalni što održavam cestu jer voze skuplje aute pa će se sada manje uništavati na rupama”, kaže Enes za stranicu GP Maljevac.

Enes ima još neke zanimljive poruke za putnike koji ondje prelaze granicu.

“Primijetio sam neke koji dolaze iz EU-a da bacaju smeće pored ceste i to nije u redu. Čuvajmo prirodu jer ona je naš život. Također, želio bih da pojedinci sporije voze kako me ne bi udarili pored ceste. Svima želim sretan put i od srca svima pozdrav od Enesa”, poručuje ovaj marljivi tinejdžer.

Kako to da dječak od 15 godina radi posao koji bi trebale raditi komunalne službe, pitanje je na koje odgovor mogu dati spomenute nadležne institucije. Elmedin Toromanović iz općine Cazin za GP Maljevac kaže kako je općina jako siromašna da sama popravi tu dionicu te se nada kako će dobiti status regionalne ceste jer vodi prema graničnom prijelazu, piše Večernji.ba.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.