Zaklada Ana Rukavina svojim humanitarnim radom i dalje pruža nadu i spašava živote

Već 17. godinu zaredom tijekom humanitarne akcije Zaklade Ana Rukavina i njenog najistaknutijeg događaja, koncerta „Želim Život“, srca Hrvatske bila su ujedinjena s plemenitim ciljem, a telefon putem kojeg su građani mogli donirati sredstva nije prestajao zvoniti. Tijekom humanitarne akcije, građani su svojim pozivima i donacijama prikupili čak 133.000,00 € za potrebe daljnjeg rada Zaklade, čija aktivnost i trud da pruži spas i nadu ovdje ne prestaje. Naime, Zaklada i u ovoj godini raznim aktivnostima spašava živote nepokorenim žarom za životom koji je na sve prenijela mlada novinarka Ana Rukavina, čije ime Zaklada nosi.
 

 
Zaklada Ana Rukavina i dalje nesebično čuva uspomenu na Anin prerani odlazak te neprestano pruža novu nadu za život brojnim oboljelima. Tako je već u siječnju održana akcija dobrovoljnog darivanja krvotvornih matičnih stanica Zaklade na Fakultetu političkih znanosti, a do kraja veljače u najavi su još čak četiri akcije na različitim lokacijama.

„Od srca zahvaljujem svim dragim ljudima koji hrabro i nesebično sve ove godine spašavaju živote i vraćaju nadu oboljelima. Pozivam sve zdrave osobe od 18 do 40 godina da se u narednim akcijama Zaklade upišu u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Postupak je zaista jednostavan – nakon popunjavanja pristupnice i kratkog zdravstvenog upitnika, daje se uzorak krvi za HLA tipizaciju, odnosno utvrđivanje antigena tkivne snošljivosti“, poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.  

Kao zalog za budućnost, Upravni odbor Zaklade Ana Rukavina odlučio je dodijeliti sredstva, prema Javnom natječaju za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje Zaklade Ana Rukavina, kandidatkinji dr. Tamari Vasilj, specijalistici hematologije iz Kliničke bolnice Dubrava koja već dva mjeseca neumorno stječe znanja koja će donijeti natrag u Hrvatsku.

„Izuzetna mi je čast što sam izabrana kao osma liječnica koja će godinu dana u inozemstvu stjecati nova znanja. Struka brzo napreduje, otkrivaju se novi lijekovi, a usavršavanje je kontinuirani proces i nikad se ne smijemo opustiti. Moramo neprestano učiti kako bismo bili bolji doktori za svoje pacijente“, istaknula je Tamara Vasilj, specijalistica hematologije iz Kliničke bolnice Dubrava.

Zaklada Ana Rukavina daje nadu u spas života 161 oboljeloj osobi

Ustrajnim radom i zalaganjem Zaklade omogućeno je proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te osnivanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina u sklopu KBC-a Zagreb, čime je dosad transplantat dobio 161 pacijent od čega je 116 hrvatskih, a 45 inozemnih. Zahvaljujući predanom radu Zaklade i pomoći građana, u Registar je od početka djelovanja Zaklade Ana Rukavina upisano više od 61 736 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te je organizirano više od 454 akcija upisa u više od 150 gradova i mjesta diljem Republike Hrvatske.

Sve informacije o tome kako organizirati uzimanje uzoraka za tipizaciju i informiranje darivatelja u svojoj zajednici ili tvrtki mogu se pronaći na linku.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.