Ilustracija

Župnik sa Škurinja pozvao obitelji da same blagoslove svoje domove, a novce župi mogu poslati na žiro-račun ili ga donijeti u župu

Zbog epidemije koronavirusa Katolička crkva u Hrvatskoj, točnije njezine župe diljem Hrvatske, mogla bi izgubiti značajna sredstva koja dobije pri blagoslovu kuća. Naime, zbog epidemije blagoslov kuća postao je vrlo osjetljiva tema, jer on sa sobom nosi mogućnost širenja koronavirusa, a i zaraze svećenika koji obavljaju blagoslove kuća i dalje širenje ulaskom u druge domove.

Da pojedine župe pokušavaju doskočiti ovom problemu govori dokument koji kruži po društvenim mrežama, a poslan je iz riječke Župe Svetog Ivana Krstitelja. U njemu se vjernici pozivaju da sami blagoslove svoje domove, dok novac koji se pri blagoslovu kuća daruje Crkvi vjernici mogu uplatiti na žiro-račun. Tako stoji u pismu koje šalje župnik Mate Berišić sa Škurinja.

– Nadam se da ste dobro? Živimo u neizvjesnim i teškim vremenima, vremenima koja nisu nimalo laka pa nam je u ovim danima itekako potreban Božji blagoslov, kako bi nas zaštitio od pandemije coronavirusa. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, ove godine odlučio sam se ne pohoditi obitelji za blagoslov, kako ne bih bio potencijalni prenositelj zaraze i bolesti coronavirusa. Želim zaštiti i vas i sebe, piše župnik sa Škurinja.

Nadalje, u pismu se nabrajaju radovi koje je župa sa Škurinja obavila i oni koje planira obaviti.

– Običaj je da obitelj tijekom blagoslova obitelji svećeniku uruči svoj godišnji novčani prilog za potrebe župe. Ako osjećate potrebu i ako želite da i ove godine udijelite svoj prilog za župu, to možete učiniti tako da donesete u župni ured, sakristiju ili uplatiti na žiro račun župe, piše župnik sa Škurinja, zahvaljujući “od srca na daru” vjernicima.

Obitelji koje “potrebuju Caritasa”, župnik poziva da se jave u župnom uredu, kako bi dobile potrebnu pomoć. Na poleđini pisma župnik je vjernicima dostavio molitvu za blagoslov obitelji te ih pozvao da na blagdan svetog Stjepana, 26. prosinca, blagoslove svoj stan i svoju obitelj.

– Za blagoslov obitelji na stolu pripremite svetu vodu, Bibliju, križ i svijeću. Ako u svojim obiteljima nemate svete vode, možete doći u crkvu sa svojom bočicom i uzeti je, poručuje župnik, čestitajući na koncu svim vjernicima predstojeći Božić.

Župnik sa Škurinja pozvao obitelji da same blagoslove svoje domove, a novce župi mogu poslati na žiro-račun ili ga donijeti u župu

Novi list

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.