Ilustracija: Goran Radiković

Budi važan dio naših puzzli: Neka tvoj kutak ovjekovječi naš trenutak

Nakon što smo odabrali Najprefriganke i Najprefrigance Međimurja te izdali zbornik kajkavštine Kištica za sutra želimo u zborniku 2023. godine posebno poglavlje posvetiti Najkutku Međimurja.

Učenici osnovnih i srednjih škola, pišite nam o svom Najkutku Međimurja bez obzira gdje on bio: na nekoj livadi, u dijelu šume, sela, kvarta ili pak vlastite sobe, ali u Međimurju…otkrijte nam gdje najviše  volite boraviti ili koji kutak je vaš kutak za opuštanje, oslobađanje stresa ili jednostavno maštanje ili pak, zašto ne, i zabušavanje. Otkrijte nam je li vaš Najkutak negdje u prirodi, u školi, kod kuće…

Zašto se upravo u tom kutku osjećate najugodnije?

Zašto vas upravo taj kutak smiruje?

Ili, zašto je upravo taj kutak najljepši?

Reci nam to, bilo na hrvatskom jeziku bilo na kajkavštini, bilo u pjesmi bilo u prozi i postani Otkrivač Najkutka Međimurja. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 10.01. – 20.05.2023. godine. Svi pristigli radovi bit će objavljeni u posebnom poglavlju godišnjeg zbornika najboljih radova objavljenih 2023.godine na portalu Top generacija u sklopu projekta Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja.

Budi važan dio naših puzzli: Neka tvoj kutak ovjekovječi naš trenutak
Ilustracija: Goran Radiković

Nakon 5 godina postojanja, 4 zbornika, 3 slikovnice i 1 knjige vraćamo se svojim počecima!
Udruga Mlada pera poznata je po svom radu s mladima i poticanju dječjeg literarnog stvaralaštva stoga će skoro cijele kalendarske 2023. godine prikupljati literarne radove mladih, sve objaviti na portalu Top generacija, a najbolje u zborniku.

Prije 5 godina prva objava je bila:

Znamo da među mladima ima mnogih koji pišu, neki poskrivećki, neki javno. I ima ih svih godina, svih generacija, a mi ih pozivamo da svi zajedno, bez obzira na starost, budu TOP GENERACIJA, generacija koja piše i koja želi pokazati to što piše.
Bez obzira pišu li stalno, ili imaju neki sastavak iz škole na koji se posebno ponose, zovemo i osnovnoškolce i srednjoškolce da ih pošalju na portal, mi ćemo ga objaviti. Radi li se samo o nekoliko misli, sastavku, priči, eseju, pjesmi, epu, nema veze, neka šalju ako žele da i drugi pročitaju ono što je njihov mozak (ili srce) iskomponirao.

Sada ćemo samo dodati: Djeca šalju, portal TOP GENERACIJA objavljuje sve, a najbolji radovi bit će objavljeni u godišnjem zborniku!

Dakle, tema je slobodna, forma je slobodna, što više radova pošaljete veća je mogućnost da će vam rad biti objavljen u godišnjem zborniku. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 10.01. – 31.10.2023. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru.
 

 
Posebno poglavlje u zborniku bit će posvećeno Otkrivačima Najkutka Međimurja, a sva ostala poglavlja formirat ćete vi sami temama i sadržajem svojih literarnih uradaka!

Svi autori koji budu izabrani za objavu u godišnjem zborniku dobit će besplatno svoj primjerak zbornika kad izađe i zato taj zbornik, ta knjiga Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja. Pozivamo te da budeš važan komadić naših puzzli!
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.