Radionica izrade međimurskog kinča

Povodom blagdana Svete Barbare Kulturno-umjetničko udruga „Magda i Luisa“ iz Madžareva i Pučko otvoreno učilište „Novi Marof“ organiziraju radionicu izrade međimurskog kinča.

Radionica će se održati u nedjelju, 4. 12. 2022. godine s početkom u 17.00 h u prostorijama Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu.

Voditeljice radionice bit će Nada Tomašek i Ljubica Đurkin, članice Kulturno-umjetničkog društva „Florijan Andrašec“ iz Dekanovca. Polaznici radionice moći će naučiti izrađivati božićni međimurski kinč te saznati kako se nekada obilježavao blagdan Svete Barbare u Međimurju.

Tijekom radionice bit će predstavljena i slikovnica o kinču pod nazivom Međimurski vrčok. Slikovnica je nastala kao rezultat školskog projekta učenika Područne škole Florijana Andrašeca iz Dekanovca. Cilj je projekta bio prikupiti starinske vrste cvijeća, zasaditi ih u školskom dvorištu te tako oblikovati „vrčok“. Kako bi prikupljeni podaci o cvijeću ostali trajno zabilježeni izradila se slikovnica s fotografijama cvijeća od krep papira. Slikovnicu će predstaviti učiteljica Tatjana Pintarić.

Radionicu će pjesmom poprati Kulturno-umjetničko društvo „Kraljica mira“ iz Kamene Gorice.

Na radionicu je sa sobom potrebno donijeti škare te tanju žicu.

Radujemo se vašem dolasku!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.