Gita Radiković i Mila Pavlic

Otvorena izložba fotografija „Matulova mater” Mile Pavlic i Gite Radiković

Jučer je na Općem odjelu Knjižnice „Nikola Zrinski” Čakovec otvorena izložba fotografija „ Matulova mater”. Autorice izložbe su Mila Pavlic i Gita Radiković.

Izložba se održava povodom obilježavanja Europske godine mladih te Mjeseca hrvatske knjige koji se ove godine tematski veže na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci te ekološka osviještenost.

Mila Pavlic, 10 godina, zaljubljenica je u prirodu i fotografiju, odrasta u obitelji povezanoj sa zaštitom danjih leptira livadnih plavaca na Bedekovićevim grabama. Predstavila se s nekoliko fotografija isprintanih 3D printerom.

Gita Radiković, 11 godina, autorica je slikovnice „Plavac” objavljene 2021. godine u nakladi Knjižnice i čitaonice Općine Šenkovec, 2021. godine proglašena je najboljom mladom čuvaricom prirode. Predstavila se s 40 fotografija odabranih između dvjestotinjak koje je napravila u dvije godine redovito posjećujući Bedekovićeve grabe.

Cilj izložbe je senzibiliziranje javnosti, posebice odraslih ljudi, o važnosti zaštite ekosustava u kojem živimo te zaštita leptira i njihovih staništa na području Međimurske županije, a može se posjetiti do 17.11.2022. u radno vrijeme knjižnice.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

One thought on “Otvorena izložba fotografija „Matulova mater” Mile Pavlic i Gite Radiković

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.