Centralno ili centralističko naručivanje, u ŽB Čakovec ne šljaka!

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

U sedmom mjesecu 2012. imao sam drugi srčani infarkt i tada su mi ugrađena 3 stenta. Od tada svake godine obavljam kontrolnu ergometriju. Zbog liste čekanja kod nas to u pravilu izgleda tako da čim izađem iz ordinacije obavivši ergometriju odlazim sa specijalističkim nalazom na pult gdje se naručujem za novu ergometriju, taman dođem na red za godinu dana. Mjesec dana prije ergometrije uzeo bih uputnicu kod liječnice.

Ove godine kontrolna ergometrija bila mi je u ožujku no iz nekog razloga se nisam odmah naručio, vjerojatno je bila velika gužva na šalteru pa sam pomislio kako ću to već jednog dana napraviti.

I prošli tjedan, u utorak 11. listopada, konačno odlučim da to i napravim jer bome prošlo je već 7 mjeseci, a ako se čeka godinu dana na red bit će to kontrola poslije više od godinu dana no nije kraj svijeta. Uzmem specijalistički nalaz i odem se naručiti. Na šalteru objasnim zašto sam došao, dajem nalaz i čekam termin. Sestra(?) gleda, kaže da na žalost nema termin prije 18.08.2023., odgovaram da nema problema no problem se pojavljuje jer ona ne pronalazi uputnicu u sustavu.

Pa nemam još uputnicu, – odgovaram – uzimam je mjesec dana prije termina.

Ne, morate imati uputnicu odmah! – odgovara ona.

U tom trenutku ulazi (prava?) druga sestra i na upit svoje kolegice trebaju li ovdje uputnice odgovara potvrdno.

A OK, to je onda nešto novo! – komentiram ja.

Nije novo, – oštro će ona – to je već godinu dana!

Znači ipak novo jer u 10 prijašnjih godina  nije tako bilo! – malo sam tvrdoglav.

Isti dan poslije podne šaljem email liječnici tražeći uputnicu, a ako vrši naručivanje molim da me odmah i naruči. Na večer vidim na Portalu zdravlja (eGrađani) da je uputnica poslana, a drugi dan ujutro, srijeda 12. listopada, dolazi mi kopija emaila poslanog centralnom naručivanju da se traži termin za ergometriju vezan uz uputnicu broj taj i taj za pacijenta tog i tog (odnosno mene) i da se termin javi direktno meni na navedeni ili email ili broj mobitela.

Centralno ili centralističko naručivanje, u ŽB Čakovec ne šljaka!

Prođe srijeda, četvrtak pa petak, no nitko mi ne javlja termin. Znam da u subotu i nedjelju ništa neće biti no ni u ponedjeljak nikakve informacije.

Kako očito to naručivanje ne funkcionira jučer sam, tjedan dana nakon čekanja tog famoznog centralnog čekanja odlučio otići opet sam da se naručim brinući koliko je u tih tjedan dana porasla lista čekanja.

I sad bih zapravo morao biti sretan što to centralno naručivanje ne radi jer moja bojazan kad ću dobiti termin nakon što sam prije tjedan dana mogao dobiti termin najranije 18.08. se pokazala neopravdanom. Naime, ovaj put je na šalteru bila i kvalificirana osoba i dobiveni termin je doista godinu dana nakon prethodne ergometrije: 20.03.2023. godine.

Možda iz tog razloga ovaj online sustav centralnog naručivanja ne funkcionira???

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.