Definicija odvratnosti na hrvatski način

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi

Službena verzija kaže da je odvratnost svojstvo onoga što je odvratno; ogavnost, odurnost,  nagrđenost, grdoba. No to je samo šturi, neatraktivni opis. Hrvatski jezik ima tu ljepotu što on za sve ima prigodne riječi koje mogu kristalno jasno vizualizirati svaki pojam, vrlo kreativno nam dočarati što to točno mislimo.
Dakle, koja je definicija odvratnosti po hrvatskoj verziji?

Jedan primjer opisa odvratnosti je priča za laku noć o bijednom manijaku, obiteljskom zlostavljaču koji je gotovo nasmrt prebio svoju maloljetnu kćerku i oteo joj novac dugo skupljan za maturalac, dok je njoj i mlađem bratu majka ležala u bolnici i panično zvala policiju da joj zaštiti djecu, a umjesto da štite djecu, upravo tog odvratnog gada štite ne samo njegovi kolege policajci, nego i cijeli prokleti hrvatski sustav!!! Ako niste dovoljni vizualizirali odvratnost na hrvatski način, tu je Frane Lučić.  Ako vam je ime poznato, ali se ne možete sjetiti tko je to, to je onaj bezobrazni vatrogasac koji je bio toliko drzak da je jedini preživio kornatsku tragediju i sad, zamislite, htio bi još i neku odštetu od lijepe naše domovine. Da je pravi domoljub, bio bi i on poginuo na Kornatima za svoju domovinu. Odvratno koliko je bio drzak da je preživio! Tu priča o Ivici i Marici koji guraju zlu vješticu u peć dobiva sasvim drugi smisao, jer se Frane usudio izvući iz peći!

Znate li priču o Vasi Ladačkom? A znate li priču o Vasinom bratu koji je car u centru Banditistana? Kao što je Vatikan okružen Italijom tako je Vasino carstvo okruženo Banditistanom. Za njega je tu Duty Free Shop, zadovoljan on, zadovoljan Bandit. Za druge i nije važno da budu zadovoljni, ionako su odvratni ovoj dvojici.

Odvratno je i da jedna od sestara Frozen dolazi slobodnih ruku, dok se Huanitu stavljaju lisice na ruke jer se usudio sam uzgajati lijek u svom vrtu. Lisice su mu valjda stavili jer je bilo odvratno gledati kako okapa travu u svom vrtu.

Odvratno je što se ona starica usudila na svom kućnom pragu prodavati malo češnjaka iz vrta, a nije napisala cijenu na komad kartona. Neslužbena verzija kaže kako je zapravo kažnjena jer nije bila našminkana, nije imala nježnu kožu i nije imala urednu frizuru. Odvratno!

Odvratno je da HRT dovodi svećenika i dva vjeroučitelja da vjerodostojno raspravljaju o tome treba li vjeronauk u školama! Zašto nije bila nijedna redovnica? Odvratno kakav seksizam!

Odvratno je što ne odajemo zasluženo priznanje HDZ-u za njegov doprinos što je Hrvatska po razvoju, gospodarstvu, slobodi medija, a i šire, ulaganjima itd. zadnja u Europskoj uniji, što i Afrika ima brže vlakove od nas, a sudstvo je čak 120. na svijetu! Odvratno je što onoj plavuši ne velimo da zbog nje vicevi o plavušama  više nisu smiješni jer su istiniti!

No ono što je zaista u svemu tome najodvratnije je to da mislimo da ne trebamo bolje. Volimo biti kuja, volimo da nas svaka šuša sa stranačkom iskaznicom jebe, volimo taj jebeni kinky odnos s državom,  piss u usta da nismo žedni, gladni smijemo biti, lanci nam ne smetaju sve dok imamo izbor jogurta za gutanje. Odvratno je što smo potisnuli svoje znanje na račun kumstva! Ponekad zaista poželim da Kum podijeli konjske glave!

Nadam se da sam vam uspio vizualizirati odvratnost na hrvatskom jeziku!

Vaš Konobar s olovkom

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.