VIDEO: Brucoši medicine bojkotirali uvodnu ceremoniju jer im se obratila doktorica koja je protiv abortusa

Otkad je Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država poništio važnu presudu kojom je ženama Ustavom bilo garantirano pravo na pobačaj, abortus je jedno od glavnih ideoloških pitanja u američkoj javnosti, piše Studentski.hr.

Društvenim mrežama širi se video studenata medicine na Sveučilištu u Michiganu koji su u nedjelju u protestu izišli s uvodne ceremonije jer im se na njoj došla obratiti doktorica Kristin Collier koja otvoreno govori o svojim stavovima protiv abortusa

 
 

Govor doktorice bio je dio Ceremonije bijelih kuta (The White Coat Ceremony), tradicionalnog događaja na kojem brucoši medicine dobivaju svoje kute, čime simbolično započinje njihov ulazak u liječnički svijet. 

Ovaj svečan trenutak u fokus javnosti došao je zbog bojkota – kada je Collier, inače profesorica na medicini Sveučilišta u Michiganu, započela sa svojim govorom, studenti su se u tišini ustali i napustili dvoranu. Da je do tako nečeg moglo doći dalo se naslutiti jer su studenti pokrenuli i peticiju kojom su htjeli spriječiti Collier da govori na ceremoniji, a koju je potpisalo preko 340 studenata medicine. 

– Iako podržavamo pravo na slobodu govora i religijsko opredjeljenje, kada netko tko je protiv prava žene na izbor predstavlja Sveučilište u Michiganu, time se podržava zabrana pristupa abortusu, što je sastavni dio pružanja medicinske njege. – napisali su studenti u peticiji.
Kako je sve izgledalo, pogledajte u viralnom videu koji je pogledan preko 6,3 milijuna puta.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.