Kompromis ili licemjerstvo prosvjetarskog štrajka?

Štrajk je gotov, prosvjetari su dobili svoje na rate, nije jasno je li i nenastavno osoblje dobilo svoje ili im se samo servira da se i o njima vodilo računa. Ovaj put referendum nije bio potreban da sindikalne vođe donesu odluku o prekidu štrajka!

Dogovoreno je da se koeficijent učiteljima i nastavnicima poveća u tri navrata, 3 posto od 1. prosinca 2019. godine, 1 posto 1. lipnja 2020. i 2 posto 1. siječnja 2021. godine.

Dani koji su bili u štrajku bit će plaćeni, nadoknada nastave neće biti plaćena.

Nenastavno osoblje dobiva dodatak, ne koeficijent. Iako se cijelo vrijeme izričito tražilo pregovore o koeficijentu i prozivalo Plenkovića nepismenim kad spominje dodatke, sam Mihalinec na press konferenciji govori kako nenastavno osoblje ne dobiva koeficijente nego dodatke u istom postotku pa je to onda isto ili u prijevodu nepismenim čistačicama, domarima i kuharicama može i dodatak, bez koeficijenta, ne razumiju oni razliku. Evo nekih komentara s društvenih mreža:

Školske lekcija dana:
1) Dostojanstvo je djeljivo na rate.
2) Čistačicama dostojanstvo nije potrebno.

“Je li tako, Vilime?”
“Tako je, Andreje.”

Zna li tko gdje mogu kupiti 20 deka sindikata, navodno su trenutno na akciji.

Čestitam sindikalnim čelnicima koji su donijeli odluku o prekidu štrajka bez da su pitali članstvo! Ipak se vi borite samo za sebe

Nakon rata pobjednička strana objavljuje prekid rata! Tko je objavio da se štrajk prekida? Sindikati ili Plenki!

Ako me sjećanje ne vara, nije to bilo ni prije godinu, ni mjesec, već prije samo dva dana rekli su da ne mogu ništa potpisati bez mišljenja članstva, ako ponuda bude išta manja od one na koju je članstvo pristalo i oko koje se referendumom složilo.
Kad su rekli da su se dogovorili, sve je bilo jasno!

E, sad, drago članstvo. Potez je na vama!
Ako imate obraz i dostojanstvo, izbacite ih.
Ili nastavite štrajk!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.