Photo by StockSnap

Studenti sa Save ozbiljno traže korona pozitivne ljude da se zaraze i dobiju covid potvrde

Nakon vijesti da će pojedini fakulteti Sveučilišta u Zagrebu od idućega tjedna provjeravati Covid potvrde i studentima koji će dolaziti na predavanja ili u prostorije fakulteta, u Facebook grupi studenata smještenih u Studentskom domu Stjepan Radić pojavilo se nekoliko – nazovimo ih tako – inicijativa.

Jedan mladić, koji tvrdi da je student zagrebačkog Kineziološkog fakulteta, objavio je da traži Covid pozitivnu osobu koja bi s njim otišla na spoj kako bi se mogao zaraziti.

Podrška za druženje Covid pozitivnima
“Sukladno novonastalom situacijom i epidemiološkim mjerama, nastavak mog studiranja na KIFu mogao bi biti ugrožen, zbog toga i šaljem ovakav poziv. Smatram da ću sa potvrdom da sam prebolio Covid-19 imati dugoročnije, a i po zdravlje veće blagodati nego da se cijepim”, napisao je.

Studenti sa Save ozbiljno traže korona pozitivne ljude da se zaraze i dobiju covid potvrde

U komentarima su se oglasili još neki od studenata koji kažu da imaju istu zamolbu “za druženje s PCR koronapozitivnim”. Jedan je komentator zapisao i kako će “otpor biti nužan na svim društvenim aspektima, a otpor studentske populacije ako izostane, to bi zapravo značilo da nemamo studente u državi već poslušne učenike”.

“Moram priznati da ovo što čitam i što tražiš je zapravo tužno, jer ovo više nije normalno šta ova naša država i sistem rade od ljudi. Treba se hitno izboriti za neke promjene inače ćemo biti isti kao i miševi u laboratoriju, zapravo već sad jesmo”, još je jedan od komentara, piše Telegram.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.