Umjetnost štednje – brojne aktivnosti PBZ-a povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje

U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu  – Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, povodom Svjetskog dana štednje (koji se obilježava 31. listopada) nastavlja s brojnim aktivnostima za škole.

Zbog ograničavajućih okolnosti uslijed pandemije, radionice trenutačno nije moguće provoditi u školama, stoga smo po predlošku radionice Muzeja štednje u Torinu (Museo del Risparmio) pripremili edukativni video materijal o štednji za djecu u dobi od 6 do 10 godina pod nazivom Cijena naših snova. Video radionica objavljena je na PBZ YouTube kanalu, traje 8 minuta te je s interaktivnim pristupom predviđen rad kroz cijeli školski sat kako bi djeca mogla izvršiti zadatke predložene u videu.

Dodatno, učenici viših razreda osnovnih škola zajedno sa svojim profesorima mogu pogledati webinar koji je objavljen na PBZ YouTube kanalu na temu Što trebam znati o digitalnom svijetu? koji je nastao u suradnji PBZ-a i Centra za sigurniji internet. U webinaru poznati YouTuber Malajski Tapir govori o temama kao što su: besplatne igre te njihova zarada, sigurnost online kupovine.

Kako bi se osigurao kontinuitet projekta, PBZ je pripremio i nagradni natječaj Zanimanja budućnosti za osnovne škole, a sve škole koje su zainteresirane za uključenje u natječaj mogu se obratiti na e-mail adresu csr@pbz.hr  i detaljnije informacije o natječaju pogledati na našim internetskim stranicama i društvenim mrežama. U sklopu natječaja je potrebno da razredi kreativno prikažu svoja viđenja o zanimanjima budućnosti, a kao uvod u temu, razredima su na raspolaganju spomenute video edukacije. Uz video edukacije na društvenim mrežama PBZ-a ponuđena je i mogućnost virtualnog posjeta Muzeju štednje u Torinu. Također, drago nam je što ćemo inicijativu proširiti i na vrtiće jer je edukativni video materijal koji smo pripremili prikladan i za djecu predškolske dobi.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.