FOKUS pokrenuo online peticiju za otvaranje kafića i restorana; velik odaziv građana

Stranka FOKUS je u manje od 24 sata prikupila više od šest tisuća potpisa građana koji zahtijevaju od Stožera i Vlade Republike Hrvatske otvaranje kafića i restorana.

Iz te stranke zahvaljuju svima koji su već prvoga dana dali svoj potpis te pozivaju građane da prošire obavijest o peticiji koju možete potpisati ili podijeliti OVDJE. 

Peticija je pokrenuta uz podršku Facebook grupe Inicijativa ugostitelja, a evo što kažu u njoj:

Vratite nam naš način života! Svaki narod sanja svoju neovisnost i samostalnost. To su stoljećima sanjali i Hrvati. Ne zbog same te činjenice, nego zbog onoga što smatraju da ona donosi – ravnopravnost, pravdu, slobodu i prosperitet. Samostalnost i neovisnost Hrvatske smo dočekali kao činjenicu, ali ne i ono što su generacije pod tim podrazumijevale. A zašto je tome tako?

Možda zato što imamo dvije Hrvatske? Jednu koja živi pošteno i po zakonu, a drugu kojoj je dozvoljeno sve i koja je iznad zakona. Jednu koja poštuje sve mjere protiv korone iako im to znači gubitak poslova, egzistencije, pa čak i zdravlja, a drugu koja te mjere donosi, ali ih se ni sama ne pridržava, kao što možete vidjeti.

Iako su brojke već dugo u padu, Vlada je opet odbila dozvoliti otvaranje kafića i restorana, ali je zato dopustila otvaranje kockarnica. Odluke su ponovno nelogične i protivne zdravom razumu, no na to smo već navikli pa evo par primjera iz prošlosti da se podsjetimo:

  • zabranjen rad kladionicama, automat klubovima i kasinima, dozvoljen rad poslovnicama Hrvatske Lutrije koje smiju primati uplate za „sreće“, ali ne i kladioničarske listiće (11. mj 2020.)
  • zabrana treniranja u sportovima u kojima nema kontakta – poput tenisa ili jahanja
  • u hotelima je dozvoljen rad kafićima i restoranima, iako je pružanje takvih usluga zabranjeno bilo gdje drugdje.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.