Promocija knjige Konobar s olovkom

Hoću li sutra imati tremu?

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok
Na promociji svoje prve knjige Konobari, kurve i političari nisam imao tremu, promocije druge knjige Kako je Sabor ostao bez konobara nije bilo, a niti na promociji svoje treće knjige, Konobar s olovkom, koja je bila u zgradi Scheier gdje će biti i sutrašnja također nisam imao tremu.

10 blogerskih radova objavljeno mu je i u knjizi I ja imam post , zborniku radova odabranih blogera iz šest država s platforme blog.hr, promocija je bila u Europskom domu u Zagrebu i ni tamo nisam imao tremu.

Nisam imao tremu ni pred najzahtjevnijom publikom, djecom, na promocijama zbornika i slikovnica kojima sam urednik.

Danas mi je proletjela kroz glavu misao: Što ako sutra na promociji zajedničke knjige Gorana Radikovića i mene, Svakodnevne priče, ubojstvo i seks, budem imao tremu? Zašto?

Kad sam dobio u ruke prvi primjerak te knjige kao eksplozija je iskočila misao Konačno imam pravu knjigu! Ne sramim se ja svojih prvih knjiga niti su one nečitljive, ali ova knjiga je knjiga u kojoj ništa ne bih mijenjao, ni dodao ni oduzeo! Potpuna je! To je to! To je ono pravo!

Iako inače, neću reći da ne cijenim tuđe mišljenje, ali nisam ovisan o tuđem mišljenju, ovaj put me itekako interesira tuđe mišljenje i kako će knjiga biti prihvaćena. Jer to je ona karika u mom životnom lancu koja me učinila potpunim i sve postavila na svoje mjesto, jer kad, nakon pisanja za školski časopis u osnovnoj i srednjoj školi, lokalni tjednik te omladinski časopis i sudjelovanja na literarnim natječajima (uz pokoju nagradu) u 50-oj godini života skupite hrabrost za objavu svoje prve knjige, kada vam (bivši)  poslodavac zabrani pisanje pa vi onda u 58. godini izdajete četvrtu knjigu možete za sebe reći da ste u horoskopu freak!

Radeći cijeli život uglavnom kao konobar, uz povremene izlete u radničke vode zbog čega radnje mnogih priča nisu fiktivne nego stvarni likovi sa stvarnim životnim pričama, često sarkastično komentiram uočene detalje u svojoj radnoj i životnoj okolini.

S vremenom, sve više uočavajući licemjerje društva, promiskuitet politike i kameleonska obilježja kaputa potpuno se prepuštam sarkazmu uz pripadajuću dvosmislenost opisa i dijaloga, a ova knjiga isprepletena je pričama koje pokazuju da itekako mogu razmišljati  i Out of the Box , ne samo provocirati i kritizirati te reći ovci da je ovca nego i pokazati empatiju, dati podršku  „tamo gdje se ne smije“ i dati pozitivnu ocjenu nekom detalju premda dolazi od meni neprihvatljivih palitelja vještica.

Stoga, ako i bude možda treme, bit će slatka i stimulativna!
Magična promocija knjige Svakodnevne priče, ubojstvo i seks
 

 

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.