FOTO: screenshot RTL

Glavni lik Oscarom nagrađenog crtića inspiriran riječkim gitarističkim čudom od djeteta

Coco i velika tajna emotivna je priča o dječaku iz Meksika, a sada se otkrilo da mu je rodni grad ustvari – Rijeka

Mnogi od vas pogledali su odličan, Oscarom nagrađen Disneyev crtić “Coco i velika tajna”, ali do sada nitko nije znao da je inspiraciju za glavni lik dječaka Migela redatelj pronašao u riječkom tinejdžeru!

Otkrio je to sam redatelj na Twitteru i tako ugodno iznenadio i Frana Živkovića koji crtić do sada nije pogledao.

Miguel je ustvari Frano, odnosno, lik nastao prema Franu, a riječko gitarističko čudo od djeteta to je otkrilo prije desetak dana i tek onda je pogledao film. Velika je to čast, kaže, a tražio je i sličnosti s Miguelom.

”Nisam baš primijetio, ali ono smeđa kosa, smeđe oči. Karakterno.. ja sam nekako malo privatnija osoba. Dosta su toga promijenili zapravo, da ali ima nekoliko scena s kojima se jako mnogo gitarista može povezati”, rekao je gitarist Frano Živković.

Redatelj Lee Unkrich na Twitteru je napisao da je impresioniran jer je dječak prema kojem je osmišljen lik Miguela sve bolji i već odrastao, a uz to je stavio i Franov video nekad i sad. Frano je s redateljem razmijenio nekoliko poruka. Više od toga i ne očekuje. A ponos roditelja bio je i prije.

”Nama je iznenađenje i kompliment i možda zapravo još uvijek nismo svjesni što to nosi i što to znači. Mislim da je jako lijepa stvar i vidim po komentarima, kad smo prošerali informaciju da se jako puno ljudi javilo, tako da… Očito nešto znači. Da”, rekla je Franova majka Sandra Polić Živković.

Iako mu je tek 17, Frano studira na Muzičkoj akademiji u Puli i pohađa online studij orkestracije i filmske glazbe. Paralelno s time završava srednju školu na Pučkom sveučilištu u Zagrebu. Jer ne može diplomirati dok ne maturira. Svirati je počeo s dvije godine. On je bio inspiracija za crtić, njemu je, pak, crtić bio inspiracija zbog koje se uhvatio gitare.

”Držao sam gitaru onako kao kontrabas, a bila je jedna skladba u crtiću Tom i Jerry kamo je tom pjevao Is you is or is you ain’t my baby. Jer Tom je svirao kontrabas pa sam ja zbog toga okrenuo gitaru”, kazao je Frano.

Najveći uzor mu je Tommy Emmanuel, kojeg je upoznao s 3 godine u Opatiji. Otada s njim ide i po turnajama, a poznati mu je glazbenik poklonio gitaru, na kojoj sad i sam sklada.

Coco i velika tajna emotivna je priča o dječaku iz Meksika, a sada se otkrilo da mu je rodni grad ustvari – Rijeka, objavio je RTL.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.