Donacijom 273.303 kune PBZ Grupa pomogla obnovu sportske dvorane Doma za odgoj djece i mladeži Osijek

PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja pomagati projekte za dobrobit djece i mladih diljem zemlje u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“. Najnovijom donacijom u iznosu od 273.303 kune omogućila je obnovu sportske dvorane Doma za odgoj djece i mladeži Osijek.

„Raduje nas svaka prilika da pomognemo djeci i mladima u Hrvatskoj. Stoga nam je zadovoljstvo putem našeg dugogodišnjeg humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ pomoći Domu za odgoj djece i mladeži u Osijeku. Ovom donacijom, koja je omogućila uređenje sportske dvorane, nadamo se da smo pridonijeli stvaranju boljih uvjeta izvannastavnih aktivnosti te općenito poboljšanju kvalitete svakodnevnog života četrdesetak korisnika Doma. U sklopu našeg humanitarnog projekta do sada smo realizirali više od pedeset donacija, kojima smo obuhvatili domove za djecu i mlade, pedijatrijske odjele i dječje bolnice, a sve one potvrđuju našu trajnu opredijeljenost i posvećenost pomaganju zajednici u kojoj poslujemo“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Dom za odgoj djece i mladeži Osijek je ustanova socijalne skrbi koja trenutno brine o četrdesetak  korisnika na smještaju. Dom pruža usluge smještaja, boravka, privremenog smještaja, poludnevnog boravka te savjetovanja i pomaganja u obitelji s dva mobilna tima koji djeluju u dvije županije: Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj.

„Donacijom PBZ Grupe ostvarili smo višegodišnju ideju o obnavljanju dvorane koja je bila u derutnom stanju. Osim radom na usvajanju i razvijanju socijalnih i praktičnih vještina veliki naglasak u radu s našim korisnicima stavljamo na organizaciju i strukturiranje kvalitetnog slobodnog vremena. Jedan od aspekata kvalitetnog provođenja slobodnog vremena jest bavljenje raznim sportskim aktivnostima, što pozitivno utječe na fizičko i mentalno zdravlje naših korisnika te potiče druženje i suradnju. Vodeći se time, naš je cilj bio obnoviti sportsku dvoranu, koja nije obnavljana posljednjih tridesetak godina. Obnovljena dvorana korisnicima će biti dostupna svaki dan te će im biti ponuđene razne sportske aktivnosti kao što su košarka, nogomet, odbojka i druge. Zahvaljujem PBZ Grupi te resornom Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na suradnji i potpori u realizaciji ove donacije“, istaknuo je Goran Tubić, ravnatelj Doma za odgoj djece i mladeži Osijek.

Donacija Domu za odgoj djece i mladeži Osijek dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji se već više od dvanaest godina provodi pod nazivom “Činim dobro svaki dan”. Sredstvima izdvojenim za taj projekt Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva i “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te odgovara na aktualne potrebe društva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada izdvojila više od 23,5 milijuna kuna te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirala 56 donacija, uključujući bolnice i domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.