Korana Drakulić iz I. osnovne škole Čakovec osvojila 3. mjesto na državnom natjecanju iz kemije

Ovogodišnje se državno natjecanje iz kemije održalo u matičnim školama pojedinih natjecatelja. Za učenike osnovnih škola natjecanje se sastojalo od dva dijela – dva zadana pokusa i održalo se 21.travnja 2021. godine. Nažalost, zbog nemogućnosti održavanja samog natjecanja uživo, učenici pokuse nisu mogli izvoditi. Zbog toga su, rješavanjem dva različita testa na temu zadanih pokusa, odmjeravali svoja teorijska znanja kemije.
U prostorijama školske knjižnice održan je prvi dio od 9.00 do 11.00 sati pod imenom Vapaj vapnika, a drugi dio, drugi pokus naziva Kad je kisik sreo… od 13.00 do 15.00 sati.

Koranu Drakulić je za ovo natjecanje pripremala njezina mentorica Renata Najman.
Nakon završena oba dijela, Korana i njezina mentorica bile su izuzetno zadovoljne i s nestrpljenjem su čekale 26. travnja 2021. godine kada je bio održan online sastanak učenika i mentora s članovima državnog Povjerenstva radi uvida u zadaće učenika. Konačnu je ljestvicu poretka Povjerenstvo objavilo 27. travnja nakon rješavanja svih pristiglih žalbi i objavilo da je
Korana Drakulić, učenica sedmog razreda I. osnovne škole Čakovec, na ovogodišnjem natjecanju osvojila 3.mjesto!
Nažalost, svečani završetak natjecanja te javna dodjela priznanja i nagrada i ove je godine zbog svima znanih epidemioloških mjera izostao, ali se nadamo da iduća školska godina biti „normalna“ te da će se Korana dobiti priliku i za druženje sa svojim vršnjacima, zaljubljenicima u kemiju, na novom državnom natjecanju.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.