Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Zoran Mamić prešao granicu i otišao u BiH

Zoran Mamić, pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog niza kaznenih djela, u utorak oko 16 sati prešao je granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, doznao je Tportal

Mlađi Mamić izašao je iz Hrvatske na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu.

Formalno, on nije imao zapreka za napuštanje zemlje jer još uvijek nije pozvan na izdržavanje kazne, niti su mu izrečene bilo kakve mjere opreza poput oduzimanja putnih isprava.

Mamić je nakon prošlotjedne pravomoćne osude izjavio da će kaznu odslužiti u Hrvatskoj, i to čim prije ‘jer želi nastaviti normalno živjeti’.

Premda protiv sebe ima pravomoćnu presudu, on još uvijek nema i status bjegunca nego slobodnog čovjeka koji čeka izdržavanje kazne. Tek ako bi se oglušio na sučev poziv na to, za njim bi se mogla raspisati tjeralica.

Njegov brat Zdravko u Bosnu i Hercegovinu otišao je dan uoči nepravomoćne presude kojom je osuđen na šest i pol godina zatvora, i to nakon što mu je po vlastitom priznanju dojavljeno da će biti osuđen. On i dalje tvrdi da ‘nije bjegunac’ i da mu je Bosna i Hercegovina ‘prva domovina’.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.