Ilustracija

Općoj bolnici Varaždin 8 respiratora, Županijskoj bolnici Čakovec ni jedan

Prepoznajući izazove epidemiološke situacije, ali i dugoročne potrebe hrvatskog zdravstvenog sustava, Ministarstvo zdravstva, preko zajedničke javne nabave Europske komisije, a vodeći se kriterijima kvalitete i mogućnosti redovnog servisiranja, osiguralo je 169 respiratora tvrtke GE Medical Systems Information Technologies GmbH, jednog od svjetski najpoznatijih proizvođača medicinske opreme GE HealthCare.

Riječ je o sofisticiranim uređajima ukupne vrijednosti 38 025 000 kuna koji su raspoređeni u COVID odjelima u 29 hrvatskih bolnica.

Među njima je i Opća bolnica Varaždin koja je dobila osam respiratora nove generacije. Iako se u bolnici nadaju da ih u ovom valu epidemije neće trebati koristiti za covid bolesnike, ravnatelj bolnice, dr. Nenad Kudelić kaže da im ti dodatni respiratori ipak daju određenu sigurnost.

Na upit portala Sjever.hr ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak ostao je iznenađen. Kazao je da nije ni čuo za tu odluku Ministarstva, a nakon provjere je i potvrdio da njihova bolnica ovoga tjedna nije dobila ni jedan respirator.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.