Izložba „Put za Europu – Izgradimo bolju sutrašnjicu” Europske zelene stranke

Europska zelena stranka i Zelena alternativa – ORaH (Održivi razvoj Hrvatske) postavit će u srijedu, 10. ožujka u 10:00 izložbu:

Put za Europu – Izgradimo bolju sutrašnjicu

kod Robne kuće Međimurka, Trg Republike, Čakovec. Na izložbi su predstavljene mogućnosti oporavka Europske unije nakon krize uzrokovane pandemijom koronavirusa koje predlažu europske zelene stranke. Zelena alternativa – ORaH, kao jedina članica Europske zelene stranke iz Hrvatske, predstavlja ovu izložbu u županijskim središtima Hrvatske.

Na predstavljanju će govoriti Zorislav Antun Petrović, predsjednik stranke i Ivica Smolić, koordinator Zelene alternative – OraH-a za Međimursku županiju.

Izložbom će se upozoriti da je kriza izazvana virusom Covid 19 pokazala važnost europske solidarnosti te istaći da je Europska unija, nakon sporog početka poduzela važne korake, počevši od uspostavljanja zajedničkog Fonda za oporavak kao instrumenta zajedničkog duga radi zajedničkog rješavanja krize. Zelene stranke diljem Europe, pa tako i ORaH, zajedno su definirale plan za trenutnu krizu koji se mora temeljiti na zelenoj i socijalnoj osnovi. Želja zelenih stranaka je osigurati da oporavak doprinese većoj otpornosti naših društava na buduće krize i da zamah tranziciji prema zelenijem i pravednijem svijetu za buduće generacije.

Zorislav Antun Petrović, predsjednik ORaH-a, najavio je da će kroz izložbu biti predstavljena vizija zelenog oporavka građankama i građanima iz cijele Europe. Podsjetio je da se za Hrvatsku brojne mogućnosti za osiguravanje zelenu i održivu budućnost kroz donošenje Europskog klimatskog zakona, Europski Green Deal i EU plan oporavka. Kroz ove procese će se moći financirati tranzicija prema niskougljičnom gospodarstvu i stvoriti nova, zelena, radna mjesta. ORaH će u suradnji sa koalicijskim partnerima iz kluba Zelenoj-liijevog bloka u Hrvaskom saboru ponuditi rješenja koja će pomoći optimizaciji korištenja mogućnosti koja nudi EU.

Stranka ORaH je na skupštini održanoj 15. studenog dopunila ime koja sada glasi: Zelena alternativa – ORaH. Zahtjev za dopunu imena predan je Ministarstvu pravosuđa i uprave i čeka se upis u registar političkih stranaka.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.