Google Maps će uskoro prikazivati lokacije na kojim se može primiti cjepivo

Korisnici će kad upišu u tražilicu termin “COVID vaccine” dobiti i rezultate o najbližim lokacijama na kojima se mogu cijepiti.

Pretpostavlja se da početak cijepljenja znači da će veliki broj građana uskoro tražiti lokacije na kojima će moći primiti cjepivo. Kao i obično, Google želi pomoći zainteresiranim ljudima da što prije pronađu najbližu ustanovu u kojoj će se moći cijepiti. U nadolazećim tjednima, Google Search i Maps bit će upotpunjeni dodatnim informacijama, a opcije će za početak biti dostupne u nekoliko američkih država – Arizoni, Louisiani, Mississipiju i Texasu.

Korisnici će kad upišu u tražilicu termin “COVID vaccine” dobiti i rezultate o najbližim lokacijama na kojima se mogu cijepiti. Google na ovom projektu surađuje s VaccineFinder.org i vladinim agencijama, a sve s ciljem brzog prikupljanja relevantnih podataka, piše Ars Technica, a prenosi Geek.

Osim toga, Google planira pokrenuti i “Get the Facts” kampanju, koja će raditi na svim Google uslugama, a pretpostavlja se da će osnovni cilj kampanje biti pobijanje teorija zavjere, koje su sveprisutne u svakom “kutu” interneta, a posebice na YouTube platformi.

Nove opcije će prvo postati dostupne u spomenutim američkim državama, a potom se očekuju i u drugim dijelovima svijeta.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.