Kuriru dostavne službe, optužujem te!

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Indirektno je za današnji događaj kriva korona no ja direktno optužujem kurira dostavne službe. Kratak uvod da bi imali potpunu sliku zbog čega:

Korona nam svima otežava život i stavlja nas, uz pomoć Vlade i stožera u nemoguće i bezizlazne situacije. Prvi kotačić koji je pokrenut da dođe do današnjeg događaja je fakultet moje kćerke koji je prešao na online predavanja. Lijepa stvar toga je što se kći vratila doma no uskoro je taj povratak pokazao i svoju lošu stranu.

Uz to, ja sam kao konobar zbog lockdowna na godišnjem odmoru koji sam namjeravao posvetiti svom hobiju – pisanju; pa nisam samo tako bez razloga Konobar s olovkom. Cijeli moj dnevni ritual je posvećen tome i u kutku gdje je moj laptop se osjećam vrlo ugodno.

Moja kći ima sobu na polukatu i tamo je trebala bez problema slušati predavanja, javljati se na konzultacije itd., ali…

…ali gore joj prekida wi fi mreža i jednostavno ne može pratiti predavanja, a kako ja bezrezervno podupirem akademsku budućnost moje kćerke nisam se bunio kad je preuzela moje mjesto i moj laptop, jedino što se ja sad nisam mogao baviti hobijem. Zato sam odlučio kupio wi fi pojačivač signala, naravno online, u subotu i tu počinje današnji događaj!

Uplatio sam pojačivač u subotu kasno poslije podne, datum 05.12. i piše u napomeni pretpostavljeni datum OTPREME 08.12. OK, preživjet ću! Ali…

…ali uskoro dolazi email da je moja pošiljka spremna i da će biti predana dostavnoj službi čim to bude moguće! Zamisli bezobrazluka, neće biti otpremljena 08.12. nego očito ranije. I zaista, malo kasnije dolazi email da je pošiljka predana dostavnoj službi! U redu, razmišljam ja, sigurno će dostava započeti u ponedjeljak, 07.12., ali…

…ali u nedjelju, 06.12. dobivam SMS, poruku na Viber i email da je zaprimljena pošiljka za mene i bit će mi isporučena 07.12. između 10:43 i 11:43.  Pa kuda ide ovaj svijet, tek je sutra trebala biti poslana!

Danas ujutro jedva čekam da prođe 11:43 pa da vidim koliko će kurir kasniti. Razumijem ja, gužve, nevrijeme, kiše, poledica, ali ako piše tako onda piše tako. No zvoni mobitel, zove kurir da provjeri točno na kojem sam ulazu. Objasnim mu i uskoro je paket u mojim rukama. Kurir ljubazan, iako ima masku vidi se da mu je lice nasmiješeno, kulturno pozdravlja, odzdravlja, baš komunikativan!

A ja nakon kraćeg razmišljanja zaključim kako moram optužiti kurira: zašto nemam povoda da ga neopravdano ponizim i uvrijedim, kako se usudio da bude ljubazan i pristojan i sad ja sutra ne mogu biti srce od čovjeka i javno se ispričati kako bih završio na naslovnicama jer bih zbog odvratnog i bahatog ponašanja gubio pratitelje!?

PS: posvećeno blogericama Alis Marić i Andrei Andrassy te sličnima!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.