Foto: službene stranice grada Ozalj

Konobaricu nazvao kurvom, a sud povijesno presudio u korist konobarice

Sud joj je dao za pravo da su joj povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo, da su joj pogrdne riječi upućene na njezinom radnom mjestu

Gost jednog ozaljskog kafića morat će platiti odštetu od 4.000 kuna konobarici mjesnog kafića jer ju je izvrijeđao, a tek nešto manje će ga koštati sudski troškovi.
Konobarici je “pukao film” nakon što joj je muškarac opsovao boga i nazvao je kurvom, i to pred više gostiju, te je pravdu odlučila istjerati na Općinskom sudu u Karlovcu.

U svojoj tužbi navodi da je udana žena i majka dvoje djece, te da živi u malom selu kraj Ozlja gdje se svi poznaju, a kritične zgode u kafiću su bili i neki njeni susjedi, što je za nju bilo posebno neugodno i šokantno. Odmah nakon događaja je otišla u bolnicu i zatražila pomoć liječnika kako bi si ublažila stres, te joj je liječnik propisao terapiju.

U prvom navratu za duševne boli potraživala je 10.000 kuna, no taj je zahtjev prepolovila, da bi ga sud dodatno smanjio za 1.000 kuna. Tuženik je inače brat vlasnika kafića, no oni si nisu u dobrim odnosima. Zanimljivo je da su tijekom te zgode u kafiću bila i tri policajca.

Tuženi se branio da je čuo kako mu konobarica vrijeđa brata, zato što je morala raditi na dan kada ostali kafići u Ozlju nisu radili, a bilo je to na praznik – Dan mrtvih. Navodi da je samo stao u obranu brata riječima “što ti imaš protiv njega” ali nikako da ju je psovao ili nazivao pogrdnim riječima.

Tuženi ja za taj događaj bio osuđen i u prekršajnom postupku tijekom kojega je proglašen krivim zbog remećenja javnog reda i mira. On je kaznu platio, a na tu se presudu “nije žalio jer je smatrao da će konobarica povući tužbu, a i kako ova trojica policajaca ne bi imala problema”.

Žena navodi da se osjećala užasno jer je kao konobarica u tom kafiću zaposlena 14 godina, a on joj je pred desetak gostiju i tri policajca rekao da je kurva. Poslije su joj znali govoriti “da ju je sigurno napao zato što mu nije dala”, što joj je bilo posebno neugodno. I neki svjedoci su na sudu potvrdili da se kasnije po selu prepričavao taj događaj.

Sud joj je dao za pravo da su joj povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo, da su joj pogrdne riječi upućene na njezinom radnom mjestu, a uvjetovane su činjenicom da je ona ženska osoba, te da bi se zasigurno i svatko drugi da se našao u njenoj situaciji osjećao povrijeđeno i poniženo.

  • Nitko, pa tako ni tužiteljica nije dužna trpjeti od druge osobe vrijeđanje i psovke, a što je u konkretnom slučaju tužiteljica trpjela, i to i pred drugim osobama, jer svakoj osobi pripada pravo na čast, ugled i dostojanstvo kao izraz poštovanja osobe u njenom životnom i radnom okruženju, zaključio je Općinski sud u Karlovcu, nepravomoćno presuđujući u njenu korist.

Jutarnji list

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.