Amazon stigao u Hrvatsku u suradnji s Hrvatskom poštom

Ovom suradnjom Hrvatska pošta će svakako ojačati poziciju na tržištu i brend, a građani Hrvatske moći će kupovati više proizvoda iz Amazonove ponude te ih dobiti u kraćem roku

Amazon, globalni online div u vlasništvu Jeffa Bezosa, sredinom ovoga mjeseca započeo je ekskluzivnu suradnju s Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište s perspektivom pokrivanja i tržišta susjednih zemalja, prije svega Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. No, o tom poslovnom partnerstvu zasad ne žele službeno govoriti ni u Hrvatskoj pošti, niti u Amazonu, piše Poslovni dnevnik.

“Ne možemo otkrivati imena naših poslovnih partnera, ali da, Hrvatska pošta je partner velikim web trgovcima odnedavno i očekuje se značajan rast količina obrađenih pošiljki”, kažu u Hrvatskoj pošti.

Hrvati više neće biti zakinuti za kupnju preko Amazona

Poslovni dnevnik podsjeća da su tehnički stručnjaci Amazona prošloga ljeta posjetili Hrvatsku i novoizgrađeni, 350 milijuna kuna vrijedan, sortni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici. Ovom suradnjom Hrvatska pošta će svakako ojačati poziciju na tržištu i brend, a građani Hrvatske moći će kupovati više proizvoda iz Amazonove ponude te ih dobiti u kraćem roku. U proteklih sedam godina, otkako je Hrvatska dio jedinstvenog tržišta Europske unije i podložna svim EU direktivama koje uređuju slobodnu trgovinu, domaći su kupci uglavnom bili zakinuti za povoljniju kupnju preko Amazona.

Glavni razlog tomu jest činjenica da se preko Amazona prodaje oko 50 posto vlastite robe, dok druga polovica otpada na originalne brendove i trgovine pri čemu je Amazon posrednik. U takvim slučajevima prodavač, a ne posrednik odlučuje gdje želi slati robu, a gdje ne. Tko je silno htio kupiti nešto preko Amazona, morao je uz dodatne troškove zakupljivati mailbox servise po Njemačkoj na koje bi im Amazon slao originalnu pošiljku, a otamo je prepakiranu slao u Hrvatsku.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.