FOTO: VATICAN MEDIA

Papa donirao milijun eura za pomoć pogođenima koronakrizom

Papa Franjo donirao je milijun eura za novu zakladu koja će pomagati Rimljanima pogođenima ekonomskom krizom uzrokovanom koronavirusom, prenosi HINA.

Zakladom imena „Isus, božanski radnik“ upravljat će rimska filijala Caritasa, kršćanske zaklade, priopćila je Rimska biskupija.

Osim što je poglavar 1,3 milijardi katolika, Papa je i rimski biskup te je svoju donaciju dao u tom svojstvu.

U pismu kardinalu Angelu De Donatisu koji upravlja Rimskom biskupijom u njegovo ime, papa Franjo rekao je kako bi sredstva trebala pomoći ljudima u financijskim problemima.

Spomenuo je ljude s povremenim poslovima i privremenim ugovorima koji nisu produženi, stažiste, male poduzetnike, radnike u domaćinstvu i samozaposlene.

Istaknuo je da su mnogi od njih „majke i očevi koji muku muče da priskrbe hranu za svoju djecu“. Pozvao je javne institucije, svećenike i stanovnike da se pridruže ovoj humanitarnoj inicijativi. „Obraćam se dobrom srcu svih Rimljana“, poručio je.

Kardinal De Donatis, koji je i sam prebolio koronavirus, kojim se zarazio krajem ožujka nakon čega je proveo 10 dana u bolnici, kazao je kako je „iznimno zahvalan“ papi Franji.


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.