Čakovec se pridružuje obilježavanju Međunarodnog dana gastroshize

Brojni hrvatski gradovi, uključujući i Grad Čakovec, pridružili su se obilježavanju Međunarodnog dana gastroshize (Gastroschisis Awareness Day). U brojnim zemljama svijeta, održava se 30. srpnja, kao spomen na datum kada je prije deset godina usred iznenadnih komplikacija zbog ove bolesti, umro tromjesečni dječak Avery Rauen, čija je majka osnovala fondaciju Avery’s Angels Gastroschisis Foundation.

Od svojih početaka do danas, organizacija Avery’s Angels je izrasla u veliku organizaciju koja okuplja ljude i djecu rođene s gastroshizom te njihove roditelje, liječnike, medicinske sestre, razne stručnjake i znanstvenike. Fokus organizacije usmjeren je na pružanje moralne podrške obiteljima pogođenim gastroshizom, pružanje informacija te istraživanje i podizanje svijesti o ovom stanju.

U 10-ak godina postojanja, podršku je primilo 17 000 obitelji. Avery’s Angels danas broji preko 200 volontera diljem svijeta, a cijeli tim se kontinuirano usavršava kroz dodatne edukacije i treninge, sa svrhom postizanja čim kvalitetnijeg pristupa i komunikacije obiteljima s kojima rade.

Od 2019. godine, Avery’s Angels djeluje i u Hrvatskoj preko majke djeteta rođenog s gastroshizom u Varaždinu 2014. godine, a ove godine će se po prvi puta Gastroschisis Awareness Day održati i u Hrvatskoj u obliku osvjetljavanja države zelenom bojom 30. srpnja, tako da će gradovi u znak podrške osvijetliti neke svoje znamenitosti. Grad Čakovec će tako osvijetliti fontanu u Perivoju Zrinskih.


Donirajte Udrugu Mlada pera

Podržite literarno stvaralaštvo djece

kn

Odredite sami iznos

Personal Info

Billing Details

Donaciju možete obaviti i uplatom na žiro-račun Udruge Mlada pera

Poslovni i devizni račun
IBAN: HR3124020061100838696
Naziv banke: ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK
SWIFT / BIC: ESBCHR22

HUB3A_Uplatnica

Donation Total: 1,00 kn

Gabi prijevodi
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: