Pun mi je kufer vegetarijanskih štrukli sa sirom

Kulinarstvo se razvija. Sve 5.
Odjednom su se pojavili celijakija i slične alergije. Sve 5.
Kaže mama kad naručuje za dijete: moje dijete je alergično na mliječne proizvode. Sve 5.
Samo nije alergično na palačinke. To može. Jer dijete to voli. Ne voli jela u koje idu mliječni proizvodi. Pa mama veli da je alergično. Sve 5.

Neka se kuharstvo razvija, neka ima i ono svoje pravce, kategorije, grupe, podgrupe, svatko neka jede što želi ili neka ne jede ono što zaista ne smije! Ali za Boga miloga, nemojte uskraćivati nama koji nemamo ograničenja u prehrani ono što smo nekad jako voljeli. Volimo  jako i danas, samo nam više nije dostupno, osim u domaćoj radinosti. Netko je jednom negdje nekome rekao da nešto ne voli i odmah svi pomodari izbacuju to nešto van iz recepta jer je eto to jednom netko negdje spomenuo.

Smatram smrtnim grijehom svih kuhara koji već dulje vrijeme rade samo vegetarijanske štrukle sa sirom! Pitate se kakve su to? Ako se to pitate, onda nemate pojma kako su nekad bile fine štrukle sa sirom! A bile su fine zato što su se unutra stavljale i grožđice! Pa ljudi dragi, vinorodni smo kraj, vinograda ima k’o u priči i grožđe je jedan od glavnih prehrambenih artikala u Međimurju, sad samo zavisi u kojem obliku! A hajde vi danas pronađite u nekom međimurskom restoranu, bistrou, krčmi, bircu, gostioni, restauraciji štrukle sa sirom i grožđicama!

A čim vi izbacite jedan važan sastojak iz nekog jela, to jelo postaje vegetarijansko, iako taj sastojak nema veze s mesom. Poanta je da je to ključan sastojak za to jelo.
Ja moram, jednostavno moram uplesti politiku u ovo! Zašto? Zato što i opet manjina određuje većini što će i kako će!
Poštovani kuhari, svaka čast što podilazite manjini no nemojte zanemarivati većinu jer većina vam daje više love nego manjina, a odluči li se većina na bojkot i na prosvjed nadrapali ste. Nema vam opstanka! Zato, dajte i manjinama, ali ne zakidajte većinu, ne na uštrb većine, ne na štetu većine! Kužite?

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.