Zajcov japa

Bilo je to u ono doba kad su još postojala radnička odmarališta na Jadranu i kad su radnička djeca, glavom i bradom, odlazila sa svojim roditeljima radnicima u ta odmarališta. I te jedne godine, došla grupa malih Međimuraca u jedno takvo odmaralište i vidjeli su, prvi puta u životu, magarca. Čude se djeca, gledaju, ali ne znaju koja je to životinja. I kao prava dobra djeca, kako je to bilo u ono doba, upitaju odrasle koja je to životinja. Gledaju i odrasli, ali ne znaju ni oni. Takvog nečeg u Međimurju nema. I zato zatraže odgovor od najstarijeg među sobom, jer najstariji – najmudriji. A najstariji među njima je bio Vlaho Nevesinjac, čistokrvni Međimurec, i odmjeri on magarca od glave do pete i prozbori: Isusek, pa vidite kakšna su mu vuha, kak u zajca, to je zajcov japa.

I otada pa sve do danas, a posebno danas, za sve što se ne zna, pitaju se čistokrvni Hrvati. Bilo da je pitanje kako će se tko/što zvati, bilo da je pitanje što je za susjeda najbolje, a za domaćina najpametnije, tu su čistokrvni Hrvati koji znaju odgovore na sva pitanja.

Sjećam se svojevremeno je izašao veliki leksikon znanja, ne samo za djecu, već i za odrasle: 1000 zašto – 1000 zato! No poslije prvog rasprodanog izdanja, nestalo s polica u knjižarama. Naime, nisu bili konzultirani čistokrvni Hrvati pa se ispostavilo da su neki odgovori bili pogrešni.

Vidio sam neki dan u izlogu jednu majicu, piše na njoj Ne treba mi Google, moja žena Katica zna sve!  Baš nešto razmišljam da pokrenem svoj biznis i stavim u prodaju majice, kišobrane, torbe na kojima će pisati: Ne treba ti škola, čistokrvni Hrvat zna sve!
Evo jedan primjer, objava žene, prave čistokrvne Hrvatice, koja zna gdje joj je mjesto:

svaka žemska koja mužu nekuva i narućiva ranu telefonom izgostjone neče dobro da prođže kadumre bog sve vidi i sve zna i unda če i una isto ko kurvaćetina dadođže na božiji sud a bog če reč nisi mužu kuvala sotono komunistićka a sad pati u grjesima svojim i đžavlu odi i unda če golu golijanu da je svuku i metnu ušporet i upale na najaće i unda če da je takovu zažarenu zakotrljaju i bace uprolaz i una če takova ušporetu ravno sotoni doč.

Sad znamo tko su bile one vještice koje su spaljivane, to su bile žene koje nisu kuhale svojim muževima. Zato su i gostionice i krčme onda dobro radile. Sad ti ugostiteljski objekti opet rade lošije što znači da su čistokrvni Hrvati počeli da uvode reda i žene opet kuhaju svojim muževima i nalaze se u kuhinji, gdje im je i mjesto.

Trebat će malo napraviti reda i oko nataliteta. Lijepo čistokrvni Hrvati kažu da žena ne smije da se buni ako je muž koji put zvizne, sama je kriva jer se rodila. A nešto su počele slabo rađati, bit će da previše hodaju za život umjesto da kad završe posao u kuhinji, operu, očiste, ispeglaju, čekaju muža u krevetu da ga zadovolje. A more bit da su se nešto međusobno spanđale.

Još je Konfucije objasnio zašto muškarac kad spava sa puno žena bude hvaljen, a žena koja spava s više muškaraca je kurva: Ključ koji otvara mnoga vrata je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ je beskorisna!

Koliko puta i sami klimnemo glavom kad pročitamo neku mudru izjavu poput Nemoj se nikada mijenjati da bi te netko volio ili Privilegija života je da budeš svoj. Zato nam čistokrvni Hrvati s pravom govore da nema potrebe da se mijenjamo, dobro nam je i ovako, ne treba ići nikud naprijed. Budimo tu gdje je jesmo, to smo mi!

Hvala ti Bože na čistokrvnim Hrvatima, što si ih poslao kod nas u Hrvatsku, da upravljaju nama i da gospodare nama. Jer bismo inače mi koji smo rođeni ovdje mogli otići nekim putem naprijed, a ne smijemo naprijed, jer se zna tko je išao naprijed. Antifašisti su u borbi vikali Naprijed! Zato ne smijemo koristiti riječ naprijed!

Palo je danas i zabrinuto pitanje jednog muzičara. Kaže on ovako: Imam Marshall pojačalo, jel’ smijem svirat u Zagrebu ili ga moram prekrstiti kod popa i preimenovati u Pojačalo Republike Hrvatske? Mogao bi momak malo završiti u ćuzi jer takvim pitanjem prijeti čistokrvnim Hrvatima, a zna se gdje takvi ovih dana završavaju. Imamo mi svoje čistokrvne Hrvate koji brinu o svemu: Agrokoru, ovrhama djece, iseljavanju, kopanju po kontejneru…
E da, kad smo već kod kontejnera, ja bi i tu napravio biznis. Ljeto je, sezona se zahuktava, hoteli navodno rade punom parom. Oni luksuzniji, logično, imaju luksuzniji otpad koji bacaju u kontejnere, pa bi za te kontejnere trebalo uvesti doličnu naknadu tko želi kopati po njima. Nisu svi kontejneri u jednakim parkirnim zonama.

Ljudi shvatite, nemojte se pitati što Hrvatska može učiniti za vas, zapitajte se što vi možete učiniti za čistokrvne Hrvate!

besplatan seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.