Zajcov japa

Bilo je to u ono doba kad su još postojala radnička odmarališta na Jadranu i kad su radnička djeca, glavom i bradom, odlazila sa svojim roditeljima radnicima u ta odmarališta. I te jedne godine, došla grupa malih Međimuraca u jedno takvo odmaralište i vidjeli su, prvi puta u životu, magarca. Čude se djeca, gledaju, ali ne znaju koja je to životinja. I kao prava dobra djeca, kako je to bilo u ono doba, upitaju odrasle koja je to životinja. Gledaju i odrasli, ali ne znaju ni oni. Takvog nečeg u Međimurju nema. I zato zatraže odgovor od najstarijeg među sobom, jer najstariji – najmudriji. A najstariji među njima je bio Vlaho Nevesinjac, čistokrvni Međimurec, i odmjeri on magarca od glave do pete i prozbori: Isusek, pa vidite kakšna su mu vuha, kak u zajca, to je zajcov japa.

I otada pa sve do danas, a posebno danas, za sve što se ne zna, pitaju se čistokrvni Hrvati. Bilo da je pitanje kako će se tko/što zvati, bilo da je pitanje što je za susjeda najbolje, a za domaćina najpametnije, tu su čistokrvni Hrvati koji znaju odgovore na sva pitanja.

Sjećam se svojevremeno je izašao veliki leksikon znanja, ne samo za djecu, već i za odrasle: 1000 zašto – 1000 zato! No poslije prvog rasprodanog izdanja, nestalo s polica u knjižarama. Naime, nisu bili konzultirani čistokrvni Hrvati pa se ispostavilo da su neki odgovori bili pogrešni.

Vidio sam neki dan u izlogu jednu majicu, piše na njoj Ne treba mi Google, moja žena Katica zna sve!  Baš nešto razmišljam da pokrenem svoj biznis i stavim u prodaju majice, kišobrane, torbe na kojima će pisati: Ne treba ti škola, čistokrvni Hrvat zna sve!
Evo jedan primjer, objava žene, prave čistokrvne Hrvatice, koja zna gdje joj je mjesto:

svaka žemska koja mužu nekuva i narućiva ranu telefonom izgostjone neče dobro da prođže kadumre bog sve vidi i sve zna i unda če i una isto ko kurvaćetina dadođže na božiji sud a bog če reč nisi mužu kuvala sotono komunistićka a sad pati u grjesima svojim i đžavlu odi i unda če golu golijanu da je svuku i metnu ušporet i upale na najaće i unda če da je takovu zažarenu zakotrljaju i bace uprolaz i una če takova ušporetu ravno sotoni doč.

Sad znamo tko su bile one vještice koje su spaljivane, to su bile žene koje nisu kuhale svojim muževima. Zato su i gostionice i krčme onda dobro radile. Sad ti ugostiteljski objekti opet rade lošije što znači da su čistokrvni Hrvati počeli da uvode reda i žene opet kuhaju svojim muževima i nalaze se u kuhinji, gdje im je i mjesto.

Trebat će malo napraviti reda i oko nataliteta. Lijepo čistokrvni Hrvati kažu da žena ne smije da se buni ako je muž koji put zvizne, sama je kriva jer se rodila. A nešto su počele slabo rađati, bit će da previše hodaju za život umjesto da kad završe posao u kuhinji, operu, očiste, ispeglaju, čekaju muža u krevetu da ga zadovolje. A more bit da su se nešto međusobno spanđale.

Još je Konfucije objasnio zašto muškarac kad spava sa puno žena bude hvaljen, a žena koja spava s više muškaraca je kurva: Ključ koji otvara mnoga vrata je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ je beskorisna!

Koliko puta i sami klimnemo glavom kad pročitamo neku mudru izjavu poput Nemoj se nikada mijenjati da bi te netko volio ili Privilegija života je da budeš svoj. Zato nam čistokrvni Hrvati s pravom govore da nema potrebe da se mijenjamo, dobro nam je i ovako, ne treba ići nikud naprijed. Budimo tu gdje je jesmo, to smo mi!

Hvala ti Bože na čistokrvnim Hrvatima, što si ih poslao kod nas u Hrvatsku, da upravljaju nama i da gospodare nama. Jer bismo inače mi koji smo rođeni ovdje mogli otići nekim putem naprijed, a ne smijemo naprijed, jer se zna tko je išao naprijed. Antifašisti su u borbi vikali Naprijed! Zato ne smijemo koristiti riječ naprijed!

Palo je danas i zabrinuto pitanje jednog muzičara. Kaže on ovako: Imam Marshall pojačalo, jel’ smijem svirat u Zagrebu ili ga moram prekrstiti kod popa i preimenovati u Pojačalo Republike Hrvatske? Mogao bi momak malo završiti u ćuzi jer takvim pitanjem prijeti čistokrvnim Hrvatima, a zna se gdje takvi ovih dana završavaju. Imamo mi svoje čistokrvne Hrvate koji brinu o svemu: Agrokoru, ovrhama djece, iseljavanju, kopanju po kontejneru…
E da, kad smo već kod kontejnera, ja bi i tu napravio biznis. Ljeto je, sezona se zahuktava, hoteli navodno rade punom parom. Oni luksuzniji, logično, imaju luksuzniji otpad koji bacaju u kontejnere, pa bi za te kontejnere trebalo uvesti doličnu naknadu tko želi kopati po njima. Nisu svi kontejneri u jednakim parkirnim zonama.

Ljudi shvatite, nemojte se pitati što Hrvatska može učiniti za vas, zapitajte se što vi možete učiniti za čistokrvne Hrvate!

besplatan seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.