Altrincham FC nosit će dres u duginim bojama kao potporu nogometa protiv homofobije

Engleski nogometni klub Altrincham FC nosit će dres u duginim bojama kao potporu nogometa protiv homofobije. Iz kluba kažu da će tim potezom stvoriti mali trenutak nogometne povijesti.

Crvene i bijele pruge nogometaši Altrinchama zamijenit će bojama LGBT zastave, prenosi Daily Mail.

  • Vjerujemo da će to biti prvi put u svijetu da je nogometni klub nosio dres isključivo po uzoru na LGBT zastavu”, izjavio je predsjednik kluba Bill Waterson na internetskoj stranici kluba.

Waterson je izjavio da bi želio vidjeti veće klubove kako slijede njihov primjer.

  • Nogomet je naš nacionalni sport i stoga je dio našeg nacionalnog identiteta, a dolazak na nogometne utakmice mora barem odražavati naciju u cjelini, rekao je.

  • Bilo bi dobro vidjeti i druge koji mogu doseći veću publiku nego što mi možemo. Što više buke napravimo oko LGBT problema, to će manje biti problem.

Nakon utakmice u kojoj će biti nošeni, dresovi u duginim bojama bit će prodani na aukciji kako bi prikupili novac za ´Pride Trust´, LGBT humanitarnu organizaciju za mlade.

Waterson se nada da će potaknuti i nove fanove da dođu i gledaju utakmice kluba.

  • Za mene je riječ o tome da Altrincham FC bude relevantan za svakog člana naše zajednice bez obzira na etničku pripadnost, bez obzira na seksualnu orijentaciju, vjerske preferencije ili spol, rekao je Waterson.

  • Radi se o stvaranju okruženja u kojem svatko želi doći i gledati, te nema straha od odlaska na nogometno igralište, zaključio je.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.