Međimurje ima državne prvake u karateu

Međimurje ima državne prvake u karateuDa su sport i sportska rekreacija potrebne svakom čovjeku i da je bavljenje sportom u dječjoj dobi idealna prilika za usvajanje zdravih životnih navika itekako se prepoznaje u Međimurskoj županiji. Međimurje po mnogočemu služi kao primjer dobre prakse, a zahvaljujući velikom broju aktivnih sportaša i rekreativaca, razvijenoj sportskoj infrastrukturi, kvalitetnim sportskim programima za svaku životnu dob, stručnom kadru i sportašima koji postižu vrhunske rezultate, Međimurska županija nosi titulu Europske regije sporta za 2022. godinu.

Kako je sport jedna od aktivnosti koja donosi dobrobit svim njegovim akterima, a pozitivni učinci bavljenja sportom osjećaju se na svim razinama, tijelo ostaje zdravo i snažno, a samim tim i spremnije za svakodnevne izazove. Svih tih benefita svjesni su mnogi naši uspješni sportaši među kojima su i državni prvaci u karateu za koje je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec s pročelnicom Upravnog odjela za civilno društvo i sport Majom Odrčić Mikulić priredio svečani prijem.

Na državnom prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste u katama koje je održano u Slavonskom Brodu, Karate centar Šenkovec ostvario je impresivne rezultate. Debitantski nastup i odlična izvedba ekipiMeđimurje ima državne prvake u karateu mlađih kadetkinja – Loreni Mihalković, Belli Mikulić i Ani Bađun donijeli su naslov državnih prvakinja. Ozren Grgić dominantnom pobjedom osvojio je drug uzastopni naslov državnog prvaka u kategoriji dječaka 12 godina. Drugoj ekipi u sastavu Lara Jurčević, Erika Grabrovac i Ena Rajković nedostajalo je malo sigurnosti u izvedbi kate no, zasluženo su osvojile titulu viceprvakinja u ekipnoj konkurenciji. David Faić u kategoriji dječaci 11 godina osvojio je treću uzastopnu broncu na državnom natjecanju, dok je debitantski nastup Lari Jurčević donio treće mjesto u kategoriji djevojčice 13 godina.

Karate je sportska disciplina koja iziskuje iznimnu disciplinu uma i tijela, a njegova interaktivna narav podiže temelje za stjecanje životnih vještina poput skromnosti, uzajamnog poštovanja i pozitivnog razmišljanja.

Pročelnica Maja Odrčić Mikulić istaknula je kako se Međimurje može pohvaliti najvećim brojem nagrađivanih karatista te je čestitala mladim karatistima na trudu, naporu i upornosti koje su uložili te zasluženo osvojili naslove državnih prvaka. Zahvalila je treneru Tihomiru Grgiću čija profesionalnost i dugogodišnja ustrajnost doprinosi stvaranju ne samo državnih, već i europskih prvaka, pritom naglasivši i važnu ulogu roditelja koji, često vlastitim sredstvima i angažmanom, sudjeluju u stasanju mladih nada međimurskog sporta.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.