Koja je prava opasnost od iseljavanja Slavonaca

Ljudi moji, da nisam svojim očima vidio ne bih vjerovao. I svi ste u zabludi, u velikoj zabludi!

Dakle novine, portali, sve vrišti od naslova tipa Dramatično upozorenje: Slavonija se prazni, Slavonija se prazni na nevjerojatan način, Egzodus Slavonaca, Autobusi puni Slavonaca koji odlaze itd.

I onda se raspreda o nekim urotama da se raseli Slavonija pa u bescjenje kupuju kuće, plodna zemljišta, šume, jezera i to preprodaje zloglasnom Monsantu, do sada se davalo i Todoriću ali su se izgleda nešto posvadili pa će dati nekom drugom. Piše se kako Slavonci odlaze iz Hrvatske, napuštaju svoje domove i odlaze u inozemstvo, u obećane zemlje Njemačku, Švedsku, Irsku, Island…pa je zato opala i nezaposlenost u Hrvata.
A piše se i da prijeti izumiranje Slavonaca! E to je najveća laž!

Prvo, da li ste primijetili da svugdje piše Slavonci, nigdje ne piše Slavonke? Niste! Trebali ste, jer je to jako važan detalj od nekoliko centimetara!

Drugo, pod krinkom konobara i kuhara koji su jako deficitarna zanimanja, oni su se raširili po Hrvatskoj. Ima ih svuda, pa tako i u Međimurju. I što rade? Zavađaju nam Međimurke i žene ih! Šire slavonsko sjeme, a Međimurci sve više postaju stari dečki! Ako ne ulove tu Međimurku, odu malo u Tuheljske gastarbajtirat i love Zagorke. Do ljeta. Onda se spuste na Jadran pa love Primorke i Dalmatinke! Vrlo lukavo smišljeno! Znam ja iz prve ruke, pa oženio sam Dalmatinku! Zato braćo Međimurci, nemojte se furati na neki lagodan život samca! Odmah da je svaki našel svoju Međimurku pa da do 20. studenog, Svjetskog dana djeteta, možemo reći da smo uzeli stvar u svoje ruke. Na Svjetski dan obitelji, 1. siječnja, da možemo reći da smo udarili temelje širenju međimurske zajednice, prve nedjelje u veljači, na Međunarodni dan života da Međimurke mogu reći “Gle kak se riče v trbuhu!”, da 8. travnja, na Svjetski dan Roma možemo ponosno reći Romima I mi znamo kako se to radi!, da bi konačno, od 5. kolovoza, Dana domovinske zahvalnosti preko 9. kolovoza, Međunarodnog dana autohtonih naroda svijeta do Velike Gospe, a i šire ako treba, obogatili naše malo Međimurje s malim Međimurkama i Međimurcima.

Ako treba, uvest ćemo i seksualni odgoj u škole, ništa nas neće spriječiti, samo da nas ima!

Nego, ja se raspisao, a samo sam htio reći da su Slavonci vrijedni ljudi. Pa ako malo izmiješamo brakove pa da Međimurci dođu i do one plodne zemlje u Slavoniji. Bolje mi nego stranci!

 

PS: posvećeno mojim vrijednim kolegama Slavoncima (no a stvarno, zakaj nema ni jedne Slavonke?)

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.