Knjižnica i čitaonica Grada Preloga NAJBOLJA JE KNJIŽNICA U HRVATSKOJ U 2017. GODINI!

Jučer u petak, 10. studenog, Knjižnica i čitaonica Grada Preloga primila je posebnu nagradu. Naime, u Prelogu je održana središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica. U sklopu svečanosti Hrvatsko knjižničarsko društvo dodijelilo je priznanje „Knjižnica godine“, čiji je dobitnik upravo Knjižnica i čitaonica grada Preloga.

Iako je najboljom proglašena još ljetos, glavna svečanost i dodjela nagrade upriličena je jučer u Prelogu. Maja Lesinger, ravnateljica KIČ-a Prelog nagradu je primila u prostorijama Muzeja Croata insulanus Grada Preloga od Dunje Holcer, predsjednice Hrvatskog knjižničarskog društva.

Svečanosti je nazočio i Ivica Poljičak, državni tajnik u Ministarstvu kulture, Sonja Tošić, predstavnica Međimurske županije, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga, te drugi uzvanici, ali i brojni ponosni korisnici, koji su imali razumijevanja što im je knižnica u četvrtak i petak zatvorila svoja vrata za redovan rad zbog priprema i održavanja svečanosti.

Foto: studio Vipro, Prelog

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.