Specijalno priopćenje policije o klaunovima

“Zbog pojačanog interesa javnosti za pojavu klaunova koji na ulicama plaše građane, obavještavamo građane da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu.

Izvršenim provjerama utvrdili smo da su za sada evidentirane dvije takve dojave i to u PU osječko-baranjskoj. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti niti potvrditi niti opovrgnuti istinitost takvih dojava.

Druge policijske uprave koje se spominju u medijskim natpisima za sada nisu zabilježile takve dojave.

Ukoliko građani raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili sami budu u situaciji da ih se na bilo koji način straši, u svakom slučaju mogu i trebaju o tome izvijestiti policiju pozivom na broj 192.

O svakoj takvoj dojavi policija će neodložno postupiti i ovisno o utvrđenom činjeničnom stanju poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.”

klaunovi ubojice

Suluda zabava pojedinaca da se oblače u klaunove i takvi šetaju gradom prvo se pojavila u SAD-u, a ovaj nastrani trend u kojem klaunovi plaše i napadaju građane stigao i u Hrvatsku.

U ponedjeljak navečer dvojica su dječaka u dobi od 13 i 14 godina uspjela pobjeći osobi maskiranoj u klauna koja ih je pokušala uhvatiti u Kninskoj ulici na osječkim Uskim njivama.

Policija je u ovom slučaju još uvijek nemoćna. Kako se doznaje od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko- baranjske, protiv tzv. Killer klauna može se podnijeti jedino prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

Klaunovi su viđeni sinoć nedaleko Osnovne škole Mokošica, navodno su na školsko igralište postavili lutku te djecu uvjeravali da je mrtva. Kako je potvrdila policija, na njihovom području zaista su se pojavile dvije osobe odjevene u klaunove. Radi se od djeci mlađoj od 14 godina.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.