Objavljeni najnoviji podaci za srpanj, još gori od prethodnih – sezona goodbye?

Ono o čemu se pričalo i pisalo (a neki su pokušavali zataškati ili ublažiti), sad je potvrđeno – srpanj bilježi drastičan pad dolaska gostiju u Hrvatsku.

Od 1. do 12. srpnja u Hrvatskoj je 94.174 manje gostiju i 501.019 manje noćenja nego prošle godine.

U apartmanima i drugom privatnom smještaj u dosadašnjem dijelu srpnja je 61.913 manje gostiju i čak 321.894 manje noćenja nego u istom razdoblju lani.

Broj gostiju i noćenja pada u svim jadranskim županijama – Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj i Istarskoj.

Najviše je pao broj Čeha, Poljaka i Nijemaca.

Kada bi se ovakav trend nastavio, to bi značilo doista veliki podbačaj turističke sezone.

Valja napomenuti kako najnoviji rezultati turističke sezone do kojih je došao Index u priličnoj mjeri opovrgavaju tezu da je za lošije rezultate u prvom dijelu srpnja krivo to što se festival Ultra ove godine održava nekoliko dana kasnije nego prošle godine. Naime, najnoviji rezultati sezone uključuju i podatke o broju gostiju od petka, kada su vjerojatno svi partijaneri koji su to planirali stigli u Split.

Veća odstupanja zbog Ultre moguća su, kako se čini, tek u broju noćenja.

_____________________INTERMEZZO_________________

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode

_____________________________________________________


Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.