Muke po uvođenju eura: Što ako gost na dočeku potroši 1000 kn, a nema gotovine i ne radi kartica?

Razmijenili smo novac i pribavili kovanice, a da smo spremni teško je reći s obzirom da će sljedećih 15 dana gosti moći plaćati u kunama, a mi im vraćati u eurima. Mislim da će tu nastat pravi džumbus, kaže direktorica jednog splitskog hotela

Za samo dva dana Hrvatska prelazi s kune na euro, a ta promjena najteže pada ugostiteljima čiji će objekti u trenutku prelaska na euro biti puni gostiju. Banke su već izvijestile kako očekuju probleme s plaćanjem karticama nekoliko sati tijekom novogodišnje noći pa bi svi trebali imati dovoljno gotovine kod sebe da bi mogli platiti usluge. 
 

 
Nevena Čikeš, direktorica jednog splitskog hotela, rekla je za N1 da su se pripremili, ali da ipak nisu spremni. 

– Razmijenili smo novac i pribavili kovanice, a da smo spremni teško je reći s obzirom da će sljedećih 15 dana gosti moći plaćati u kunama, a mi im vraćati u eurima. Mislim da će tu nastat pravi džumbus – rekla je.

– Skinuli smo neke aplikacije koje će pomoći konobarima, ali sigurno je da će gosti čekati dulje, a znamo da nismo najstrpljivija nacija – kaže te dodaje kako su po kovanice morali ići u drugi grad. 

– Očekujemo kaos, nadamo se da će gosti biti strpljivi, a konobari pribrani – kazala je Nevena Čikeš. 

Što se tiče novogodišnje noći tvrdi da će teško biti stranom gostu objasniti da ne primaju kartice, jer je njima to nevjerojatno. 

– Mi smo obavijestili naše goste, ali nismo dobili sve odgovore natrag te očekujemo dosta prigovora s 1. siječnjem – rekla je.

Što je s gostom koji je popio u novogodišnjoj noći 1.000 kuna, a nema gotovine?

– Ja i on ćemo zajedno plakat’ skupa. Za 1.000 kuna ga ne možete goniti i nadamo se da će gosti biti fer. Postoji opcija da odu pa da nam na autorizaciju daju karticu da se kasnije naplatimo. Postoji mogućnost i da plati na račun, ali to su dodatne komplikacije. Očekuje se kaos – zaključila je Čikeš.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.