Europska Komisija OTVARA ISTRAGU OKO KRIMINALNOG Ovršnog zakona u RH!

Ministarstvo pravosuđa radi izmjenu Ovršnog zakona na razini netalentiranih političkih diletanata, mijenjajući tek točke i zareze. Ministar Šprlje i MOST, bez kvalitetne prosudbe, nastavljaju efekt blokada razvoja Hrvatske te provedbu legalizirane diskriminacije unutar pravnog sistema RH, ističu Blokirani

Blokirani

Nakon što je udruga Blokirani oštro reagirala na prijedlog Izmjena Ovršnog zakona Ministarstva pravosuđa, ustvrdivši da ministar Šprlje i MOST nisu dorasli problemima Hrvatske (Šprlje uopće nije konzultirao čelne ljude Blokiranih iako oni već dvije godine intenzivno rade na prijedlogu Izmjena zakona), svojevrsnu zadovoljštinu Blokirani su dobili odlukom Europske Komisije o otvaranju istrage oko Ovršnog zakona u RH!

”EU komisija odlučila je, na prijavu Udruge Blokirani, otvoriti poglavlje preliminarne istrage vezano uz aspekte Ovrsnog zakona u RH.

EU komisija je zaprimila preporuku EU Komiteta za peticije pri EU koji je obradio predstavku Udruge Blokirani.
Blokirani su se EU obraćali u više navrata, naglašavajući da niz hrvatskih pravnih zakona i postupaka u Ovršnom postupku RH nije usaglašen s pravnim normama i civilizacijskim dosezima EU i zapadnih, naprednih demokracija.

EU komisija je o započetoj istrazi informirala predsjednicu Udruge Blokirani, Miriam Kervatin, na dan 26.05.2016.”, navela je u priopćenju udruga Blokirani.

Blokirani su prije toga na svojoj stranici poprilično razočarano, pa čak i ljutito, komentirali ono što su pročitali na službenoj web stranici Ministarstva pravosuđa, a vezano uz najavljene promjene spornog Ovršnog zakona.

”MOST je politički faktor koji nije dorastao realnim problemima Hrvatske, ne zna ih rijesiti i biti će, vrlo vjerojatno, najodgovorniji za daljnju devastaciju i destabilizaciju financijskog i pravosudnog sustava Hrvatske, a na štetu građana RH.
Što bi u konačnici imalo dovesti i do kolapsa Vlade RH na čelu s premijerom Oreškovićem.

Kako drugačije zaključiti, ukoliko aktualno Ministarstvo, nakon što su posljedice loših zakona evidentirane, i dalje nastavlja sa piskaranjem izmjena zakona na razini netalentiranih političkih diletanata s koncentracijom na izmjeni točke i zareza.

To smo zaključili, nakon sto smo otvorili sluzbene web stranice Ministarstva pravosuđa ( E-savjetovanje) te iščitali najavu Izmjena Ovrsnog zakona kojeg je pripremio ministar Ante Šprlje, te Ministarstvo pravosuđa RH čime MOST, bez kvalitetne prosudbe, nastavlja efekt blokada razvoja Hrvatske te provedbu legalizirane diskriminacije unutar pravnog sistema RH.

Udruga Blokirani će, još brže i jš upornije ustrajati sa najavljenim aktivnostima tužbe 329.000 blokiranih pred Međunarodnim arbitražnim sudovima te ukazivati na neustavne odredbe i zakone Ministarstva Pravosuđa RH, relevantnim subjektima, kako u Hrvatskoj, a tako i u inozemstvu.”, stoji u ranijoj objavi Udruge Blokirani.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.