Hrvatski judo savez zaboravio prijaviti judaše na kvalifikacije za Rio!

Marijana Mišković

Iako su četiri godine trenirali s ciljem da dođu i na Olimpijske igre u Riju 2016., splitski judaši Marijana Mišković Hasanbegović i Zlatko Kumrić, članovi Akademskog judo kluba Student iz Splita, Rio neće vidjeti. Brojne ozljede i rezultati suparnika su bili previše, a na posljednjem turniru, onom u Almatyju, nisu mogli nastupiti zato što ih u savezu nisu prijavili za natjecanje.

Hrvatski judo savez zaboravio ih je prijaviti na završni kvalifikacijski turnir koji se prošlog tjedna održao u kazahstanskom Almatyju.

Plasman u Rio za ovaj splitski dvojac time je postao završena priča, a iz Saveza iznimno žale zbog administrativne pogreške koja je reprezentativce stajala posljednje prilike u kojoj su imali teoretske šanse za plasman na najveću svjetsku sportsku smotru.

‘Iznimno nam je žao zbog situacije koja je najviše pogodila Zlatka i Maju. Iskoristit ćemo ovo da unaprijedimo cijeli judo sustav u Hrvatskoj’, rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza Sandra Čorak, prenosi službena stranica saveza.

Nisam zamišljala da će mi sportski san ovako završiti. Nije još završio, pokušat ću uz pomoć kluba i obitelji koja je uvijek bila uz mene, ako budem financijski bila u stanju, uzeti svjetsku i europsku medalju”, rekla je za HRT Mišković Hasanbegović.

‘Bude ti žao i suza i svega toga. Ali treba ići dalje. Trenirati i spremiti se za Tokio. Mi smo imali puno turnira na kojima smo mogli uzeti bodove koji nam sada nedostaju za plasman u Rio’, rekao je Zlatko Kumrić.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.