Trogir – najljepši grad-otok na svijetu

Trogir - najljepši grad-otok na svijetu

SVJETSKI mediji često laskaju različitim hrvatskim gradovima i mjestima, a jedna od najljepših pohvala stiže iz uglednog National Geographica, koji je Trogir smjestio na sam vrh ljestvice najljepših gradova-otoka na svijetu,
piše Index.hr.

“Krenite u poslijepodnevni obilazak srednjovjekovnim labirintom ulica sa sladoledom u ruci. Blagoslovljena zadivljujućom prirodom i opuštenim ritmom života, ova prelijepa jadranska tvrđava bi mogla predstavljati savršen hrvatski mikrosvemir”, stoji u opisu National Geographica.

Na drugom mjestu top 10 ljestvice našao se njemački Lübeck, a zatim su tu redom Moçambique u Mozambiku, Male na Maldivima, Key West na Floridi, Mexicaltitán u Meksiku, norveški Tromsø, njemački Lindau, Santa Cruz del Islote u Kolumbiji i Florianópolis u Brazilu.

Riječ je o top listi koju je National Geographic objavio još lani u svojoj knjizi “The World’s Best Cities” ili “Najbolji gradovi svijeta”, ali je i dalje jednako aktualna te se ponovo “dijeli” na društvenim mrežama.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.