U Čakovcu je još uvijek snijeg drugačiji

Prošle godine, pardon, pretprošle, točnije 29.12.2014. objavio sam post naslova “U Čakovcu je snijeg drugačiji”,
a sadržaj mu je slijedeći:

“Zvoni budlica u 04:30. Treba ženu voziti u Varaždin na autobus, putuje na more kod svojih, punica nije nešto najbolje.
Autobus kreće tek u 05:50, ali treba očistiti auto od snijega, parkiran je na otvorenom pa da se malo zagrije, otopi led, a i treba doći do Varaždina, pa ipak je Ines prošla, nije to ciklona samo tako. Čim nosi žensko ime (a uvijek ciklone imaju žensko ime, valjda zato jer rasturaju ko žene), znaš da će donijeti sa sobom nekog belaja, i Ines je donijela snijeg.
I tako upalim auto, čekam dok grijanje napravi svoje, igram igrice na mobitelu da prođe vrijeme, a evo došla i žena nakon što je popila svoju kavicu, pa možemo krenuti.
Oprezno odlazim s parkirališta, jer je led, i to onaj najgori, od nagaženog snijega. Dolazim na cestu, no i tu je sklisko, ne pomaže ni to što i gradonačelnik živi tu u kvartu, iako sam se ponadao da će biti barem neka korist od njega pa će sad po zimi konačno i Čakovec Jug biti čišćen od snijega. No, dobro, ajde, nekako ću se dočepati zaobilaznice, tamo su sigurno ralice prošle.
Dokližemo žena i ja autom do zaobilaznice, i vozimo polako i oprezno dalje, jer izgleda na zaobilaznici planiraju novo klizalište sad za zimske praznike.
No sreća pa smo krenuli dovoljno rano da stignemo na vrijeme na autobus, i tako vozeći se prilagođeno: polako, ali sigurno, stignemo do Dravskoga mosta.
Na kojem nema snijega.
Niti nagaženoga snijega.
Niti leda.
Niti poledice.
Pa koji k…?
Ah da, to spada pod grad Varaždin, kak se nisam odmah sjetil?!
I prolazimo tako gradom Varaždinom moj auto, žena i ja, a ulice bez snijega, bez poledice. No dobro, mokre jesu, ali skliske nisu.
I sad mi nije jasno, jel’ u Varaždinu tjedan počinje u nedelju, pa su tamo zimske službe obavile svoj posao, jer u Čakovcu tjedan počinje ponedjeljkom, pa će u Čakovcu zimske službe valjda onda početi sa radom, a još je i pitanje kad im počinje radno vrijeme.
Ili u Čakovcu pada drugačiji snijeg?!”

I vidim da je taj post još uvijek aktualan.
Jedina razlika je što smo ovaj put žena i ja putovali u Zagreb posjetiti kumove, dobili bebu.
Dočepali smo se autoputa, ali izgleda da se i autoput (ne) čisti po županijama.
Do izlaza za Ludbreg, jedna traka šlop, jedna traka pod snijegom. Od izlaza za Ludbreg pa do Zagreba autoput čist, bez snijega i bez šlopa.
U Zagrebu, vidimo da je Bandić jednom rekao i istinu, ovo kao da je ugrizao komarac. Naime, tamo i male kvartovske ulice čiste do asfalta. Malo fali da bi mogli reći i da su čakovečke glavne gradske i međimurske županijske ceste tako čiste.
A kad smo se maloprije vratili iz Zagreba, zamislite razočarenje kad smo se vratili u svoj kvart na čakovečkom Jugu,
u koji ralice godinama nikako da zalutaju.
Sve ceste u kvartu pod nagaženim snijegom, bit će opet leda i plesanja tanga sa automobilima, a bome i pješačkih pirueta.

suseda laku noć

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.