Filip Ude ide na Olimpijske igre u Rio 2016.!

Filip Ude ide na Olimpijske igre u Rio 2016.!

Završile su kvalifikacije. Svi ti treninzi, ozljede suze i znoj, sve to je Fićov tim zaboravio onog trenutka kada je Filip doskočio na preskoku i kada se na glavnom glavnom ekranu pojavio ukupni skor 85.599. Brojka koja je značila – osvojili su Rio, pišu Međimurske novine.

Iako je još u tom momentu ostalo dvije kompletne subdivizije, oni su znali da im je viza za Rio osigurana. Pobijedio je u prvoj subdiviziji osam kandidata i ušao u kvotu od 22 mjesta.

  • Pozdrav svima koji su bili uz nas uz poruku – nećemo vas razočarati u Riu – poručuju Filip, Igor Kriajimski i Mario Vukoja.

Cijela ekipa u Riju oduševljenje ne krije.

  • Vjerovao sam u sebe i ja i treneri. Imali smo plan i nismo odstupali ni milimetra. Bilo je teških trenutaka, ali nisam gubio samopuzdanje i uopće nisam pomišljao na eventualni neuspjeh. Stvorili smo pozitivno ozračje i sada razmišljamo samo o Olimpijskim igrama. Imam feeling da će se u Riju dešavati jako zanimljive i uzbudljive stvari. Uz podršku Međimuraca mogu i želim jako visoko. Da, mogu još jednom reći da sam ponosan kaj sam Međimurac i Hrvat – rekao je Filip Ude.
PREPORUKA:  Rusi domišljato riješili problem premalog kapaciteta stadiona na kojem će se igrati SP

Igor Kriajimski, Fićin trener, pak ističe da su ovo bile najteže kvalifikacije, iako rezultat pokazuje drugačije (Filip je završio u top 10).
– Planirali smo ovaj skor i stvarno sam zadovoljan. Cijeli tim radio je kao švicarski sat i sada se u miru možemo pripremati za najveći događaj, naše treće Olimpijske igre. Krećemo pripremati samo konja, nije ostalo puno vremena, OI su pred vratima – kazao je Kriajimski.

  • I Igor i Filip super su opisali ozračje prije kavalifikacija. Bili smo fokusirani na svaki detalj i ništa nismo prepustili slučaju. Nažalost, nema slavlja, nema odmora jer nas u ponedjeljak čeka finale konja s hvataljkama, gdje ćemo ići sa najjačom vježbom iz 7.1. Iako ima malo vremena za oporavak moramo pokušati i pokazati protivnicima što ih čeka u Riju – završio je Mario Vukoja.

Odgovori