Filip Ude ide na Olimpijske igre u Rio 2016.!

Filip Ude ide na Olimpijske igre u Rio 2016.!

Završile su kvalifikacije. Svi ti treninzi, ozljede suze i znoj, sve to je Fićov tim zaboravio onog trenutka kada je Filip doskočio na preskoku i kada se na glavnom glavnom ekranu pojavio ukupni skor 85.599. Brojka koja je značila – osvojili su Rio, pišu Međimurske novine.

Iako je još u tom momentu ostalo dvije kompletne subdivizije, oni su znali da im je viza za Rio osigurana. Pobijedio je u prvoj subdiviziji osam kandidata i ušao u kvotu od 22 mjesta.

  • Pozdrav svima koji su bili uz nas uz poruku – nećemo vas razočarati u Riu – poručuju Filip, Igor Kriajimski i Mario Vukoja.

Cijela ekipa u Riju oduševljenje ne krije.

  • Vjerovao sam u sebe i ja i treneri. Imali smo plan i nismo odstupali ni milimetra. Bilo je teških trenutaka, ali nisam gubio samopuzdanje i uopće nisam pomišljao na eventualni neuspjeh. Stvorili smo pozitivno ozračje i sada razmišljamo samo o Olimpijskim igrama. Imam feeling da će se u Riju dešavati jako zanimljive i uzbudljive stvari. Uz podršku Međimuraca mogu i želim jako visoko. Da, mogu još jednom reći da sam ponosan kaj sam Međimurac i Hrvat – rekao je Filip Ude.

Igor Kriajimski, Fićin trener, pak ističe da su ovo bile najteže kvalifikacije, iako rezultat pokazuje drugačije (Filip je završio u top 10).
– Planirali smo ovaj skor i stvarno sam zadovoljan. Cijeli tim radio je kao švicarski sat i sada se u miru možemo pripremati za najveći događaj, naše treće Olimpijske igre. Krećemo pripremati samo konja, nije ostalo puno vremena, OI su pred vratima – kazao je Kriajimski.

  • I Igor i Filip super su opisali ozračje prije kavalifikacija. Bili smo fokusirani na svaki detalj i ništa nismo prepustili slučaju. Nažalost, nema slavlja, nema odmora jer nas u ponedjeljak čeka finale konja s hvataljkama, gdje ćemo ići sa najjačom vježbom iz 7.1. Iako ima malo vremena za oporavak moramo pokušati i pokazati protivnicima što ih čeka u Riju – završio je Mario Vukoja.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.