Photo by Julie Sd on Unsplash

Predavanje AZTECI – POSLJEDNJE CARSTVO DREVNOG MEKSIKA

U četvrtak, 23. svibnja 2024., Nova Akropola – kulturna udruga organizira predavanje AZTECI – POSLJEDNJE CARSTVO DREVNOG MEKSIKA. Predavanje će se održati u prostoru Nove Akropole, na adresi Vladimira Nazora 1 u Varaždinu, s početkom u 20 sati.

Iz predavanja:

Što je sve ostavilo španjolske osvajače i kroničare bez daha, kada su se prvi put susreli sa veličanstvenom civilizacijom i načinom života toliko drugačijim od onog na koji su navikli? Što su sve naučili i zapisali misionari od preživjelih mudraca i učenih ljudi koji su vodili najvažnije astečke obrazovne institucije?

U čemu je bila istinska važnost religije? Koji su bili ideali vladara i ratnika? Kako je tekao život običnih ljudi? Kome su uputili svoje najljepše metafore njihovi pjesnici? Što je ono što još uvijek živi u umjetničkim prikazima prepunima naizgled neobičnih simbola iza čije će zamršenosti strpljivi promatrač nazrijeti univerzalna ljudska pitanja i težnje?…

Ulaz na predavanje je slobodan.

Dodatne informacije potražite na www.nova-akropola.hr ili na facebooku NovaAkropolaVarazdin

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.