Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec uručena nagrada od 5.000 eura i održano masterclass predavanje

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec održana je svečana primopredaja donacije od 5.000 eura i masterclass predavanje za osvojeno prvo mjesto u nagradnome dijelu obrazovnoga programa Raise the Bar Youth, koji je drugu godinu zaredom provela Coca-Cola HBC Adria. Učenici završnog 4. HT razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec odslušali su svih pet modula programa i postigli najbolje rezultate na kvizovima znanja, čime su zaslužili tu vrijednu nagradu. Programom ih je vodila profesorica Anja Čvrk Jakopić na nastavnom predmetu Turizam i marketing.

Ravnateljici Bosiljki Vinković-Kukolić nagradu je uručila Aleksandra Todorović, rukovoditeljica odnosa sa zajednicom i kupcima u Coca-Coli HBC Adria, koja je pritom istaknula:

– Veliko mi je zadovoljstvo s vama proslaviti ovaj svečani trenutak i čestitati vam na osvojenoj donaciji i masterclass predavanju. U prvim dvama izdanjima programa Raise the Bar Youth sudjelovalo je više od 2.300 mladih koji će svoju karijeru graditi ili je već grade u sektoru ugostiteljstva i turizma. Ponosni smo na to što smo drugim izdanjem programa obuhvatili još veći broj učenika te što smo i učenicima Ekonomske i trgovačke škole Čakovec omogućili da, učeći od stručnjaka i vrhunskih profesionalaca, usvoje znanja i vještine koje će im pomoći pri izlasku na tržište rada.

Uz novčanu donaciju, učenice i učenici imali su priliku poslušati masterclass predavanje. O važnosti komunikacije i timskoga rada govorili su im Dominik Bečvardi, suvlasnik bara Peaches & Cream iz Zagreba i glavni predavač na Akademiji Raise the Bar, te Branimir Suk, vlasnik obrta za smijeh, učenje i kreativnost SUK.

– Uime svih učenika i zaposlenika naše škole želim zahvaliti Coca-Coli HBC Adria na ovome priznanju te što su programom Raise the Bar Youth našim učenicima omogućili dodatna znanja i vještine. Posebno sam ponosna što su naši učenici još jednom pokazali zavidnu razinu znanja i što su ove godine, u konkurenciji od čak 28 škola, zaslužili prvo mjesto. Vjerujem da će njihovo zalaganje i rezultati biti inspiracija i sljedećim generacijama koje će se priključiti ovome obrazovnom programu. – izjavila je Bosiljka Vinković-Kukolić, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

U drugome izdanju programa sudjelovalo je 1.286 učenica i učenika iz 47 škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima iz cijele Hrvatske. Učili su o komunikaciji, timskome radu, financijskoj pismenosti, poslovnome planiranju i samozapošljavanju, a u nagradnome dijelu programa natjecalo se 28 škola. Drugo mjesto i nagradu od 3.000 eura osvojila je Obrtnička škola Požega, a trećenagrađena je s 2.000 eura Ekonomska i turistička škola Daruvar. Sve su tri škole uz novčane nagrade osvojile i masterclass predavanje, koje je ove godine zaslužila i Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar.

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici projekta.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.