Dragica Trumbetaš: “Slike bi vas mogle uznemiriti”

Na samu najavu prosvjeda mobilizirana je udarnička FB bojna koja ima zadatak da komentarima na najave prejudicira loš odaziv.
No kako stvari stoje, ovi koji se podsmjehuju, mogli bi poslije subote imati gorkast okus u grlu, a začuđeni pogled na perspektivu.

Ništa ne ljuti tako građane koliko ih ljuti oholost hadezeovaca kojima je jedini cilj u životu vjernost oholim muljatorima.
Građani su odavno trebali prosvjedovati, oporba je odavno trebala tražiti raspuštanje Sabora u kojem je Đakić taj koji u nekog upire prstom, u kojem Zekanović ima dopuštenje da igra prljavo.

Kako je živjeti u Hrvatskoj, Vlada RH dobila je jasan prikaz u reportaži o radnicima iz Nepala.
Bez 2000 € se ne može, a s 2000 može, ako ih spava 8 u sobi, ako kuhaju u ogromnom loncu za njih osmero jedanput na dan, a to što su skuhali pojedu svaki na svom krevetu, ili u kutu na vreći za spavanje.
Oni tako žive s 2000 € na mjesec, a kako žive naših 750 000 penzionera koji imaju mirovine ispod 450 € na mjesec nitko o tome ne radi reportaže, jer bi unaprijed trebale imati najavu: “Slike bi vas mogle uznemiriti”.

Kako žive oni koji su prisiljeni otići u Dom za starije danas čitamo u novinama. U splitskom Domu za starije na 830 korisnika radi 8 fizioterapeuta, a oni ne rade njegu već dijele ručak, zbog manjka zaposlenika, Dom se pretvara u hospicij.
Plaća fizioterapeuta s 30 godina radnog staža iznosi između 900 – 1000 € , upola manje nego što je Nepalcu koji spava u osmerokrevetnoj sobi, dovoljno za živjeti.

Idemo prema natrag brzinom veće od dozvoljene, no dio hrvatskih građana, koje na kratkoj uzici drži HDZ -e i dalje se pletu oko nogu “Velikog Muljatora”, ne bi li ostali njegovi ljubimci.

Jaz između onih koji nemaju dovoljno i onih koji grabe pohlepno, sve je dublji, trebat će godine i godine dok se razdor premosti i mi ga moramo započeti, nije važno tko je organizator, važno je da mi koji smo zakinuti budemo na istoj strani.
Dolazimo s transparentima, a izruguju nam se oni koji su prosvjedovali s plinskim bocama 555 dana, koji su pojeli stado ovaca, koje su im donosili oni koji “pelješe” proračun., a najveći su porezni dužnici.

Penzioneri će doći s prežganom juhom koja će se mućkati u želucu, omogućila Vlada RH, iz zahvalnosti što su im penzioneri čuvali nacionalnu imovinu pa oni sada imaju što prodavati.

Ma ušutite vi koji preokrenete kapute pri svakoj promjeni vlasti, vi koji nas prozivate da smo Crveni Kmeri, nas koji smo radili u tvornicama koje ste vi uništili i prodali pod staro željezo, a sad se bunimo jer ste nam pokrali mirovinske fondove i podijeli mirovine borcima “Minhen bojne” koji od radnog staža u Hrvatskoj imaju samo redovan odlazak na birališta.

Umirovljenici izađite na prosvjed, budite glasni i odlučni, jedino tako možemo obuzdati pohlepne, na izborima birajte ljude koji iza sebe ostavljaju posađena stabla, izorane brazde, a ne ljude koji procjenjuju koliku proviziju trebaju tražiti, za prodaju naših žitnih oranica.

Oni neće stati, moramo ih zaustaviti, ako hoćemo pravedno!
Dobro jutro !

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.