Znanstvenici s Aljaske “razgovarali” s grbavim kitom; otkriven ključ kontakta s izvanzemaljcima!?

Postoji li zaista kontakt između morskih dubina i dalekog svemira? Ako pitate troje znanstvenika s Aljaske odgovor je potvrdan, a nakon što su porazgovarali s kitovima planiraju “obaviti razgovor” i s izvanzemaljskom civilizacijom.
 

 
New York Post donosi, a Morski.hr prenosi inspirativne zaključke američkih znanstvenika koji su proćaskali s grbavim kitom imena Twain. Prethodno su snimili ono što su dešifrirali kao pozdravne poruke koje grbavi kitovi šalju, a onda su snimljeno emitirali u oceanske dubine.

Nedugo potom stigao im je odgovor ženke grbavog kita koja je prišla brodu i spremno odgovarala svaki puta kad bi znanstvenici puštali “dobar dan”, na jeziku grbavih kitova.

-Vjerujemo kako smo postigli nešto veliku. Ovo je prvi puta da ljudi i grbavi kitovi izmjenjuju poruke na jeziku samih grbavih kitova – izjavila je jedna od znanstvenica na projektu dr. Brenda McCowan.

Kitovi su dokazano vrlo inteligentni i sposobni “popričati” s ljudima na ovaj način, no ovi znanstvenici su u svojim razmišljanjima otišli i korak dalje. Može li se ovaj princip po kojem kitovi odašilju pozdravne signale biti indikator onoga što bi i izvanzemaljci mogli upotrijebiti kada bi poželjeli komunicirati s ljudskom rasom?

– Zbog tehnološkog stupnja na kojem se kao vrsta trenutačno nalazimo, možemo samo pretpostaviti kako će nam vanzemaljska civilizacija također prva poslati nekakav signal – puna je nade Laureance Doyle, znanstvenica sa SETI Instituta i suradnica na projektu.

Ovaj se projektni tim stoga okrenuo razvoju i daljnjoj upotrebi visokotehnoloških filtera za hvatanje signala koji bi mogli potjecati iz dalekog svemira. Ovi filteri SETI Instituta kalifornijskog Sveučilišta dizajnirani su tako da potencijalne signale iz dalekog svemira “čiste” svih mogućih sličnih signala koji podatke vuku sa Zemlje i zbunjuju znanstvenike. Ovi lažni signali mogu dolaziti od satelita, mobitela, mikrovalnih pećnica ili čak automobilskih motora.

Projektom proučavanja raznovrsnih inteligentnih načina komunikacije, poput ove grbavih kitova, ovi se znanstvenici nadaju pripremiti za hvatanje izvanzemaljskog signala koji će predstavljati jedan potpuno drugi jezik.

Sretno im bilo, ako ga uhvate sigurni smo kako će i na njihovom jeziku pokušati izgovoriti – “Hello, have a nice day”.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.