Predstavljen program 10. STAR FILM FESTA

U petak, 18. kolovoza na šetalištu Vladimira Nazora u Sisku je održana konferencija za medije 10. Star Film Festa koji će se održati u Sisku od četvrtka, 31. kolovoza do subote, 2. rujna 2023. godine.

O nadolazeće izdanju na konferenciji za medije govorili su direktor festivala Matija Holjevac, producent festivala Tomo Rajić, selektorica natjecateljskog programa Martina Mladenović, gradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček te predstavnik generalnog sponzora SFF-a, INA-e Damir Butković.

“OVA GODINA JE JUBILARNA GODINA…”

Ova godina je jubilarna godina,” naglasio je direktor festivala Matija Holjevac u uvodnim riječima. Organizatori su ovim izdanjem pokušali sumirati svih zadnjih 10 godina održavanja festivala što je, kako kaže direktor, rezultiralo brojnim kvalitetnim sadržajem. 

U realizaciji festivala, već su zadnje tri godine otkako je područje Sisačko-moslavačke županije pogodio potres, najveća prepreka lokacije što je rezultiralo tome da se festival iz izdanja u izdanje održava na različitim lokacijama, a ove godine te lokacije su Muzej grada Siska te šetalište Vladimira Nazora, zelena oaza u centru grada koje je, kako kaže Holjevac, ideja “stara već sedam godina koja se konačno realizira.”

SELEKCIJA FILMOVA KOJA OKRUŽUJE CIJELI SVIJET

Filmska selektorica, Martina Mladenović predstavila je ovogodišnji natjecateljski program. Od ukupno prijavljeno 978 kratkih filmova iz cijelog svijeta, na desetom Star Film Festu prikazati će se njih 38 u kategorijama dokumentarnog, igranog, animiranog i eksperimentalnog filma. Mladenović je naglasila kako je ovogodišnja selekcija specifična po velikom broju filmova iz Hrvatske i regije, iako selekcija “zaokružuje cijeli svijet” što pokazuje da SFF privlači redatelje i filmaše iz cijelog svijeta. 

“Veliki žiri” festivala kojeg čine glumac Goran Grgić, redatelj Goran Dević, redatelj i producent Bobby Boško Grubić, snimatelj Davor Bjelanović te scenaristica i spisateljica Bojana Babić, će dodijeliti sveukupno 11 nagrada, a ovogodišnje izdanje specifično je i po “malom žiriju” kojeg čine sisački i petrinjski srednjoškolci koji će dodijeliti Nagradu za najbolji studentski film.

PROGRAM 10. STAR FILM FESTA 

Tomo Rajić, producent festivala uveo nas je u ovogodišnji program kojeg čine radionica “Video produkcija za društvene mreže”, panel rasprava “AI u svijetu filma”, dvije projekcija filmova van konkurencije – dokumentarni “Dezerteri” glumca i redatelja Damira Markovine te “Dnevnik Pauline P Nevena Hitreca. Večernji program biti će prepušten opuštanju i glazbi uz koncerte sisačkih bendova L.H.D. i Pristojni jeleni, nastup poznatog hip-hop izvođača Kandžije i set kralja tuluma, DJ-a Kneže.

Predstavljen program 10. STAR FILM FESTA

Gradonačelnica grada Siska, Kristina Ikić Baniček je naglasila kako je prije 10 godina imala čast i zadovoljstvo prisustvovati rođenju priče zvane Star Film Fest koji je, kako kaže, prerastao u tradiciju, ali i ozbiljan filmski festival koji cijeli svijet dovodi upravo u grad Sisak.

Medijima se obratio i predstavnik generalnog sponzora INA-e, Damir Butković koji je izjavio da je INA ponosna što i ove godine podržava SFF te da su uvijek spremni podržati događaje koji doprinose povećanju kvalitete života lokalnih zajednica u kojima poslujemo te pružiti pomoć u obogaćivanju kulturne i turističke ponude. Vjerujemo da dobar odnos biznisa i kulture pridonosi razvoju uspješnog društva.

Cijelu konferenciju za medije možete pogledati na službenim Facebook stranicama Star Film Festa, a za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na info@sfilmfest.com.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.