Foto: promo

Festival balona na vrući zrak opet dolazi u Prelog

Čudesni Festival balona na vrući zrak vraća se u Prelog! Po drugi puta na obalama rijeke Drave desetki tisuća ljudi moći će uživati u prizorima koji oduzimaju dah. Velebni baloni, koncerti popularne Vesne Pisarović i Nene Belana, ali i veliki gastro kutak, dječji park i aktivnosti kroz cijeli vikend odličan su mamac za doći u Međimurje. Pred godinu dana obale rijeke Drave po prvi puta su ugostile balone na vrući zrak i u tri dana privukli preko 25 000 posjetitelja.
 

 
„Ove godine spremni smo ugostiti i duplo više ekipa, a one nam stižu iz Engleske, Latvije, Litve, Poljske, dolaze nam Austrijanci, Mađari i naravno Slovenci. Dolazak je potvrdilo 22 ekipe, a što nas sve očekuje saznat ćete uskoro, jer letački program će se održavati i tjedan uoči festivala“ rekao je Krešo Biškup u ime organizatora. „Festival službeno počinje u petak 1. rujna u popodnevnim satima s letovima otvaranja, predstavljanjem ekipa i nezaboravnim večernjim night glow spektaklom. U petak nas očekuje i koncert Vesne Pisarović, dok će nas u subotu zabavljati Neno Belan i njegovi Fiumensi. Nedjelja je zamišljena kao obiteljski dan uz glazbu, hranu, šetnju i druženje na pikniku uz Dravu stoga pripremite svoje dekice i vidimo se na Marini u Prelogu!“

Sve od davnina, a poglavito otkako su braća Montgolfier poletjela balonom na vrući zrak krajem 18. stoljeća iznad Francuske, čovjek gleda prema nebu i zamišlja kako je to letjeti. Međimurje i Prelog domaćini su jedinog hrvatskog festivala balona na vrući zrak, a kako je on nastao ispričali su nam Igor i Krešo: „Već godinama planirali smo napraviti festival balona, tražili smo idealnu lokaciju, prostor, vrijeme, a to sve smo pronašli u Prelogu protekle godine! Pred godinu dana prvi put poletjeli iznad Drave, a potom i organizirali trodnevni festival balona i balonaške kulture, shvatili smo da smo pronašli novi balonaški dom u Prelogu. Preko 25 tisuća posjetitelja, ali i predivne slike koje su obišle Hrvatsku i svijet su i turistički i poduzetnički poziv na dolazak u ovaj grad na Dravi“ rekao je KrešoBiškup. „Scene i vizure koje su se otvorile svaki puta kad smo letjeli iznad Preloga predivne su i upravo one su bile mamac svim pilotima i ekipama koje dolaze“ rekao je Igor Mikloušić, zračni barun i profesionalni pilot, iz Balon kluba Zagreb. „Sve pozivamo da dođu u Prelog, na Marinu, uzmu dekice, sjednu s nama, slušaju predavanja, dobru glazbu, gledaju letove i uživaju u programu koji će detaljno izaći idući tjedan.“

Više o festivalu potražite na Facebook i Instagram stranicama – Festival balona na vrući zrak Prelog. Festival se održava na prostorima Marine u Prelogu oko koje će vrijediti i posebna prometna regulacija. Promet će iz smjera Preloga prema Otoku biti jednosmjeran, odnosno stvorit će se veliki kružni tok, a predlažemo svima da prostorima Marine pristupe pješke, odnosno automobile ostave i malo dalje od Marine i prošeću na piknik i festival balona.

Uz nezaboravne koncerte Nene Belana, Vesne Pisarović, nastupe DJ-a i predivni pogled na balone, u Prelogu nas očekuje i bogat gastro kutak. Stižu nam food truckovi Bajzovih Dvora, Škartoc ljubavi, ali i slatka „Food Vespa“ Špizze, Pomodoro i Fresh Corner. Uz hranu dječji klub SIMS priprema i aktivnosti za najmlađe, a tu će biti i photo corner, prostor za piknik, ali i veliki vatromet u petak. Zato spremite dekice, jer vikend ćete provesti gledajući u nebo!

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.