FOTO: LASZLO SZIRTESI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Čudo na putu do Lige prvaka

Bajka s Farskih otoka ide dalje. Tamošnji prvak, Klaksvík, prošao je u treće pretkolo Lige prvaka nakon velike drame. Nakon što su u prvom pretkolu izbacili mađarskog prvaka, Ferencvárosi, momčad s Farskih otoka jučer je srušila i švedskog prvaka, Häcken. U 120 minuta uzvratnog susreta rezultat je bio 3:3, ali su gosti nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke prošli u daljnju fazu.

Klaksvíkova momčad prema Transfermarktu vrijedi 2,68 milijuna eura, a usporedbe radi, Ferencvárosi vrijedi 49,2 milijuna, dok Häcken vrijedi 21,3 milijuna. U trećem pretkolu čeka ih Molde, a klub iz Norveške vrijedi 25,8 milijuna eura, no, klub s Farskih otoka pokazao je kako za njih ne postoji neprelazna prepreka. Ujedno, prolaskom Šveđana osigurali su minimalno nastup u skupini Konferencijske lige.

U drugim utakmicama, Servette je izbacio Genk također nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke, iako je belgijska momčad bila favorit u tom dvoboju. U golijadi između Kopenhagena i islandskog Breidablika slavila je danska momčad sa 6:3.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.