Ekološki osviješten gost uništio mi veliku nuždu

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok
OK, nije pristojno pisati o stolici i nije zanimljiva tema (osim ako je električna stolica) kao što je i krajnje neprimjereno pisati o velikoj nuždi (iako bi se dalo raspravljati koja je nužda veća za recimo muškarce iznad 50 godina koji imaju problema s prostatom i učestalim mokrenjem) no ipak…

Inače imam problema sa stolicom odnosno ne s njom nego njenom aktivacijom i zato ponekad zna biti jako, jako hirovita. Eto naprimjer jučer!

Cjelodnevni radni dan, ništa neuobičajeno: strka, gužva , frka, humor, dvosmisleni humor, pomicanje granice između glasne rasprave i svađe, nepoželjno snimanje (samo službeno) novog TikTok videa, dva – tri kruga trač partija u stankama i prođe prvih 7 sati smjene.
 

 
Počistiš prvo radno mjesto i prebaciš se na drugo jer ti si ipak poznat kao jedna svestrana osoba (tiktoker, bloger, pisac, konobar s olovkom, konobar tu, konobar tamo…). Nadgledaš kako mlada radna snaga priprema sve za večeru, s veseljem ih bocneš kad nešto (opet) naprave krivo i čekaš početak večere, znači i tu počinje sve uobičajeno pa započne i večera.

Gosti pristižu, ti kao pravi carinik bez obzira na Schengen kontroliraš tko ulazi, tko može samo proći, a tko ipak mora odvojiti šušku da ga propustiš i kontroliraš mlade snage rade li tempom koji se tebi sviđa ili treba ubrzati ritam. Počinje te nešto zezati u želucu, definitivno nisu ljubavni leptirići no još uvijek se stoički držiš.

Kako sve više i više gostiju dolazi tako i povjetarac u tvom želucu prelazi u vjetar sa snažnim naletima da bi se počeo preobražavati u grmljavinsko nevrijeme s ne jednim nego tornadom tornada, a nije došlo upozorenje SRUUK-a.

U jednom trenutku tornado želi izaći iz zarobljeništva i otrčiš u WC; nema vremena za odlazak na kat i u WC za osoblje, švercaš se u WC za goste. Sreća ima slobodna kabina, srećom je i čista i skinuvši se brže nego tinejdžer junfer zauzimaš položaj.

Iako je prvi val nastupio glasno kao ragan bure čuješ kako ljudi ulaze i izlaze iz WC, a onda se iznenada sve smirilo, i u tebi i oko tebe. Osjetivši olakšanje ipak čekaš da nastupi potpuna bonaca i onda šok: neki gost, očito ekološki osviješten misleći da je zadnji pri izlasku  UGASI SVA SVJETLA!

U onom potpunom mraku, bez tračka svijetla, osjetivši se kao da si odjednom izgubio osjet vida tvoja reakcija je smrznuta! Netko bi možda povikao Heeeej! davši do znanja da ima preživjelih no ti si glavni kip u filmu FROZEN. Koliki je šok najbolje govori podatak da ti treba, po gruboj procjeni, cijela minuta da se sjetiš da ti je u džepu mobitel, a u njemu svjetlost.

Da sam doživio treći infarkt ( a bio sam blizu!) pitam se bi li ovaj ekološki osviješten gost odgovarao zbog ekologije?
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.